Ce punem pe lista de vizitat in Baia Mare

Ce punem pe lista de vizitat in Baia Mare

Maramuresul este un loc de poveste, indragit atat de turistii romani, cat si de straini. Sunt cateva orase pe care nu le puteti rata, printre care si Baia Mare. Dar ce punem pe lista de vizitat in Baia Mare?

O perla neslefuita printre orasele din Romania, Baia Mare a fost atestata documentar in anul 1329. Pe atunci se numea Raul Doamnelor (Rivulus Dominarum). Numele de acum al oraului nu deriva de la ape termale sau bai publice ancestrale, cum v-ati imagina, ci de la denumirea veche a minei, “baie”.

Dar sa vorbim despre turism: Turnul Stefan este poate principalul simbol al orasului. Construit in secolul al XV-lea, masoara aproape 46 de metri in inaltime si a fost odinioara clopotnita Catedralei Sf. Stefan.

Este aproape de Piata Libertatii, centrul vechi al orasului. Pe aici merita sa va plimbati pentru a admira constructii ingrijite, cu incantatoare acoperisuri rosii, ca si 20 de constructii medieval istorice in stil gotic.

Langa Muzeul de Istoie si Arheologie, putem vedea ultimele relicve ale sistemului de fortificatii a orasului: o bucata din zidul cetatii care a stat in picioare inca din vremea lui Matei Corvin. Iar la muzeu (fondat in anul 1899), vom invata despre istoria, arheologia, arta, natura si cultura locala. Despre ele ne vorbesc fara vorbe cele aproape 7000 de exponate de o deosebita importanta.

Teatrul baimarean a fost infiintat in anul 1952 si are in portofoliu mii de reprezentatii si mai bine de 350 de premiere. Puteti sa va bucurati de o seara culturala in oras. Iar daca aveti copii, va invitam cu caldura sa ii duceti la Teatrul de Papusi din Baia Mare. Infiintat de ziua copiilor, 1 iunie, in anul 1956, acesta pune in scena opere indragite de copii si adulti in egala masura, cu umor si talc.

Daca am raspuns la intrebarea din titlu, ce-ar fi sa mai raspundem la o intrebare: cum ne deplasam la Baia Mare? Raspunsul cel mai rapid: cu inchirieri auto Baia Mare!

Share
This entry was posted in Baia Mare and tagged . Bookmark the permalink.