Cele mai apreciate mancaruri traditionale romanesti

Cele mai apreciate mancaruri traditionale romanesti

De ce calatoresc oamenii? Multi va vor vorbi despre dezvoltare personala, experiente noi si provocarea de a se descurca intr-un context intercultural. Dar un aspect pe care nu trebuie sa il trecem cu vederea este ca mii de oameni calatoresc pentru placeri culinare. Bucataria romaneasca este indragita de straini si localnici de asemnea, asa ca astazi ne vom concentra asupra catorva din Cele mai apreciate mancaruri traditionale romanesti.

In ultimii ani, agroturismul s-a dezvoltat in mod deosebit, iar lumea a inceput sa aprecieze frumusetea salbatica a zonelor mai putin explorate, cu aer curat si oameni simpli. Asa ca strainii au inceput sa descopere Romania, in frunte cu “fanul” cel mai de seama: Printul de Wales – care apreciaza foarte mult natura, arheologia si… bucataria noastra.

Dulceata de rubarba este una din delicatesele favorite ale printului, iar vecinele lui din satul Viscri (unde Charles detine mai multe casute traditionale) il aprovizioneaza din plin cu alimentul despre care se spune ca ar imbunatati imunitatea si ar prelungi cu mult viata celor care il consuma.

Placinta cu mere este unul din deserturile favorite: simplu si gustos. Modul de preparare este usor de asemenea: aveti nevoie de aluat, mere rase, zahar si un albus de ou pasat. Intr-o tava, aluatul se imparte in foi care vor fi unse cu mere in mai multe straturi, se adauga zahar si, dupa gust, scortisoara sau alte arome, dupa care se coace 45 min la foc de 160 grade.

Sarmalutele cu carne de porc, dar si sarmalutele de post (umplute cu orez sau legume) sunt deja legendare. Carnea cu legume (sau orezul cu legume) se caleste in prealabil si se infasoara in foi de varza murata, urmand sa fie lasate la copt in jur de 30 min. Se servesc cu la fel de notoria mamaliguta.

Asa ca tot ce va putem spune este: calatoriti in Romania si pofta buna!

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.