
Cat vremea este inca destul de buna, bucurandu-ne de ultimele zile de soare si caldura din acest sezon, ne gandim pe unde sa ne mai plimbam prin tara noastra frumoasa. Daca data trecuta am vorbit despre cateva dintre muzeele emblematice de la noi, ne gandeam ca astazi sa ne ocupam de cele mai frumoase muzee in aer liber din Romania.
1. Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti merita un loc in clasamentul nostru. Este nu doar un muzeu inedit, care deschide universul satului romanesc atemporal in fata ochilor vizitatorilor (care pot pasi in interiorul casutelor, bisericutelor si micilor scoli menite sa redea realitatea satului), ci si o locatie unde frecvent se desfasoara evenimente culturale deosebite.
2. Muzeul ASTRA din Sibiu e menit sa celebreze identitatea romaneasca intr-un Ardeal dominat de interculturalitate si de un trecut dominat de tensiuni etnice. In 1963, muzeul a luat fiinta la initiative lui Cornel Irimie. Avea sa fie un muzeu de etnografie in aer liber care depoziteaza adevarate monumente etnografice din Transilvania, printre care joagarul din Gura Raului, Sibiu, moara cu aductie inferioara din Hunedoara, datata 1848, podul plutitor de la Porcesti, Turnul Rosu sau teascul din Racovita.
3. Muzeul „Arta lemnului” este un loc inedit, poate nu indeajuns promovat, localizat in Campulung Moldovenesc, Suceava. Inaugurat in anul 1936, muzeul si-a orientat temantica spre civilizatia lemnului in Romania abia in anii 1970. Mai toate exponatele muzeului sunt din lemn: unelte, mobilier, mori de apa, prese de ulei, etc. Sectiunea in aer liber prezinta case, porti si alte elemente ale unei gospodarii din lemn din Moldova.
Unde ati dori sa calatoriti in viitorul apropiat? Oricare dintre muzeele in aer liber mentionate poate sa va bucure cu o zi de neuitat alaturi de familie sau de prietenii apropiati. Cu un transfer Romania de la locatia voastra puteti calatori confortabil oriunde in tara.