
Baile Tusnad au atras atentia datorita apelor ‘miraculoase’ si datatoare de sanatate care se spune ca au vindecat un baiat, fiu de cioban.
Statiunea Baile Tusnad a fost fondata in 1842 si se pare ca localnicii satelor invecinate cunosteau properietatile curative ale apelor de aici de ceva vreme.
Statiunea Baile Tusnad
Este denumita ‘Mica Elvetie’ dar nu pentru ca ar fi extrem de avuta sau ar avea vreo reteta speciala de ciocolata, are numele acesta pentru ca este localizata la o altitudine de 650 m, ascunsa intre doi munti, Muntii Harghita si Muntii Bodoc.
Apele de la Baile Tusnad sunt cunoscute pentru tratarea mai multor afectiuni de natura cardio-vasculara, endocrina si digestiva, precum si tratarea afectiunilor sistemului nervos si urinar. In total exista 44 de izvoare naturale si foraje, patru dintre sase fiind izvoare naturale folosite pentru cure externe.
Statiunea in sine are o baza de tratament care permite cure de bai carbogazoase calde, impachetari in parafina, terapii in apa, precum si fizioterapii si gimnastica medicala, dar si bai galvanice, cure interne cu ape minerale si masaje. Turistii medicali au la dispozitie 40 de vane terapeutice.
Un alt nume pentru Baile Tusnad este Perla Ardealului, o denumire dobandita multumita aerului aparte pe care il are zona. Padurile de rasinoase din jurul acesteia ofera un aer puternic ozonat, bogat in aerosoli de natura rasinoasa si ioni cu sarcina negativa.
Zona mai are si alte cateva atractii turistice in zone, precum Lacul Sfanta Ana, singurullac din Europa Centrala care se gaseste intr-un crater volcanic, si care s-a pastrat intact pana acum.
Stanca Soimilor – este un varf de andezit care ofera o priveliste minunata celor care il ating precum si posibilitatea de a vedea ruinele cetatii care a fost construita pe Varful Stanca Soimilor de Jos; sub acesta veti putea gasi defileul Oltului, alaturi de Varful Varteto, Varful Szurdok si Varful Csomad.