Sulina este cel mai estic punct romanesc si reprezinta un spatiu unic, unde apele Dunarii se varsa in cele ale Marii Negre. Este un amestec de stuf si apa, in mijlocul carora rasare o limba de nisip pe care oamenii s-au decis sa-si petreaca vietile.
Sulina ca destinatie turistica este ideala pentru un tur de relaxare, localitate fiind foarte populara in timpul sezonului cald, oamenii fiind atrasi atat de plaja si de pescuit cat si de atmosfera generala a locului.
Orasul Sulina este situat pe cel mai ‘proaspat’ pamant european, fiind cea mai estica asezare romaneasca, reprezentand una dintre portile orientale de intrare in tara precum si ultima localitate situata pe cursul Dunarii. Sulina mai are o calitate unica, aceea de a fi singurul port din tara atat la Dunare cat si la Marea Neagra.
Obiective turistice in Sulina
Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunarii
Aceasta este cea mai impunatoare constructie din oras, datand din 1866 si fiind construita in stil neoclasic. Dupa cum ii spune numele, aici a functionat sediul Comisiunii Europene a Dunarii si poate fi gasita pe strada I, langa cheul unde acosteaza vapoarele pentru pasageri.
Farurile suliene
– Farul de pe digul nordic dateaza din 1887 si este localizat pe malul stang al fluviului – azi nu mai functionaza dar trebuie mentionat ca este farul unde s-au filmat multe cadre din seria ‘Toate panzele sus’;
– Farul central a inceput sa functioneze din 1870 iar astazi este muzeu;
– Farul de pe digul sudic este un far metallic inalt de 11,6m;
– Farul de aterizare sau ‘farul nou’ este situat aproape de capatul digurilor canalului Sulina pe partea dreapta a malului. Are 50 metri inaltime si lumina sa este vizibila de la 19 mile marine – aproximativ 35 kilometri. Acesta este functional si reprezinta reperul de navigatie la intrarea pe canalul Sulina.
Mai trebuiesc mentionate cimitirul maritim precum si o serie de biserici care vor merita sa fie vazute.