Obiective turistice importante din Romania (partea 1)

Noi discutam despre multe obiective turistice importante din Romania si incercam sa ne concentram pe ele oferindu-va informatii relevante, dar cateodata este nevoie sa le mai reluam sub forma unei liste pentru a putea ilustra mai bine diversitatea obiectivelor din tara.

Centrul istoric Bucuresti

Cunoscuta si sub numele de ‘Centrul Vechi’, aceasta zona este locul unde inima orasului inca bate puternic in ritmuri dat de murmurul studentilor si a masinilor de facut cafea.

Totusi in ciuda optiunilor de petrecut timpul liber Centrul Vechi contine si un numar de atractii turistice printre care enumeram Palatul Regal cu muzeul de Arta al Romaniei, Biserica Kretzulescu, Gradina Cismigiu, Cercul militar si Casa Capsa, Pasajul Macca-Villacrosse, CEC-ul, Muzeul de Istorie si desigur Lipscanii.

Acestea sunt doar cateva din obiectivele din zona si din apropieri, mai sunt inca multe alte mai mult sau mai putin ascunse care vor merita atentia.

Sighisoara – Cetatea

Cetatea, si orasul, Sighisoara a devenit pe buna dreptate una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara si daca o vizitati pe durata sezonului estival veti da peste puhoaie de oameni constant. Totusi indiferent cand o vitiati merita sa faceti o plimbare prin cimitirul din deal dar tineti minte ca nu este voie sa fotografiati anumite monumente istorice, dar atmosfera din Sighisoara este greau de recreat intr-un loc fara vechimea reala a acestuia.

Cetatile si bisericile fortificate din Transilvania

Mentinem putin tematica medievala data de punctul precedent si mentionam doar cateva nume care ar trebui sa fie pe lista de obiective turistice pe care sa le vizitati daca aveti drumuri prin Transilvania. Numele acestea ar fi Cetatea Brasovului, Prejmer, Rupea, Saschiz, Biertan, Slimnic, calnic si Castelul Corvinilor, dar evident acestea sunt doar cateva, uitati-va cu atentie asupra rutei pe care o aveti prin podisul Transilvaniei si vedeti cum o puteti schimba pentru a vizita cel putin una din aceste constructii, nu veti regreta.

Vom vontinua privirea asupra diferitelor obiective turistice importante din Romania in viitor, dar pana atunci nu uitati sa luat in considerare serviciile noastre de inchirieri masini in Romania pentru a vizita oricare dintre ele.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.