Obiective turistice: Rapa Rosie

Rapa Rosie este un obiectiv turistic cu adevarat deosebit in tara datorita panoramei cu adevarat spectaculoasa pe care o ofera vizitatorilor.

Rapa Rosie se prezinta sub forma unor abrupturi impresionante prin dimensiunile lor si mai ales prin faptul ca paretii le sunt formati din pamant rosu.

Situata la aproximativ trei kilometri de orasul Sebes, Rapa este vizibila de pe soseaua Deva-Sebes, si pentru a ajunge s-o vedeti de la apropiere este recomandat sa intrebati localnicii pentru a va indica directia de mers.

Peretii acestei forme de relief inedita in tara, au inaltimi ce variaza intre 80 si 100 de metri, apa sapand in peretii de substrat variat – pietrisuri, nisipuri cuartoase, gresii – formatiuni cu forme ciudate si pe cat de ciudate la fel de spectaculoase: hornuri, nise, turnuri si piramide rosiatice.

Aceasta a fost declarata rezervatie naturala, aceasta ocupand o suprafata aproximativa de 10 hectare si contine si cateva specii vegetale rare.

O alta caracteristica interesanta a Rapei este faptul ca aici se gasesc unele dintre cele mai mari pesteri sapate in roca, printre cele mai mari fiind una de 25 de metri si 4.5 metri denivelare.

Gropi adanci se deschid in stanga si in dreapta si cand ploua, apa de ploaie formeaza paraiase sangerii care la randul lor se pravalesc pana in fundul haurilor dand nastere unui zgomot sinistru. Apa totusi nu este singurul element al naturii care a sapat gropi in aceste pietre, pasarile facand si ele sute de gauri in lut.

Un alt obiectiv turistic din zona care s-ar putea sa va intereseze este Catedrala Evanghelica – aceasta se gaseste in Sebes – o constructie impunatoare in stilul Bisericii Negre din Brasov, construita in secolul XII.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.