Creasta Cocosului – Maramures, noua zona ecoturistica

Creasta Cocosului - Maramures, ecoturism

Marti, 7 octombrie, la Brasov a avut loc Adunarea Generala a Comisiei Europene pentru Turism, eveniment important in cadrul caruia Zarnesti-Piatra Craiului si Mara Coslau – Creasta Cocosului – Maramures au fost recunoscute oficial ca primele zone ecoturistice romanesti conform tuturor exigentelor Uniunii Europene. Creasta Cocosului – Maramures, noua zona ecoturistica din Romania, ofera aerul cel mai curat, oamenii cei mai calzi si natura in plina splendoare.

Mara Coslau si Creasta Cocosului pastreaza vii traditiile maramuresene colorate si pline de spiritualitate. Viata aici pare inghetata in timp, iar turistul se poate bucura de o intoarcere la timpul in care lumea se misca mai lent si mai linistit. Inca din anul 2000, zona din Carpatii Orientali (localizata in nord-vestul Muntilor Gutai, intre orasele Baia Mare si Baia Sprie) este protejata prin lege. Rezervatia Creasta Cocosului este situata la o altitudine medie de 1200 de metri, cu varful crestei de 1450 de metri. Dintr-un anumit unghi, creasta muntelui arata ca o creasta de cocos – sau cel putin asa li s-a parut localnicilor cand l-au denumit astfel.

Adunarea Generala a Comisiei Europene pentru Turism s-a intrunit anul acesta in frumosul oras Brasov, unde s-au dezbatut probleme de interes international legate de turism. Printre altele, Mara Coslau si Creasta Cocosului (ca si Zarnesti-Piatra Craiului) au fost recunoscute ca zone eco-responsabile. Presedintele Comisiei Europene pentru Turism, Peter de Wilde, si-a exprimat opinia ca Romania ar trebui sa investeasca intensiv in drumuri si in piste pentru biciclete, dar ar trebui sa depuna de asemenea eforturi pentru a pastra in stare buna satele, care constituie o deosebita bogatie din punct de vedere cultural.

In zona Creasta Cocosului, se poate ajunge cel mai usor cu masina (daca nu aveti una la dispozitie, puteti apela la rent a car). In vecinatatea rezervatiei, puteti vizita Biserica de lemn Sf. Paraschiva din Desesti (ridicata in secolul al XVIII-lea si inclusa in patrimoniul UNESCO), aria protejata Cheile Tatarului si Muntii Ignis.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.