
Bine ati revenit si pana nu uitam, haideti sa intram din nou in poveste! Data trecuta incepusem o calatorie in trecut la Sighisoara. Cuvintele nu ne-au fost de-ajuns, asa ca am revenit cu povesti noi din Ardeal!
Nu am apucat sa reamintesc data trecuta ca Transilvania este un loc al “inter-culturalului”, daca se poate spune asa. Timp de secole, pe aceste plaiuri au coabitat romani, maghiari, sasi, iar fiecare dintre acestea si-a lasat amprenta culturala. Aminteam de turnurile din cetatea Sighisoarei data trecuta, toate cu nume de bresle, aratand stratificarea societatii de atunci. Dupa ce am admirat turnurile, am fotografiat Casa Vlad Dracul – despre care se spune ca ar fi locul de nastere al legendarului Vlad Tepes. V-ati astepta sa fie un muzeu al groazei inauntru, dar de fapt in prezent un tacam picant e cea mai palpitanta experienta pe care o puteti experimenta aici. Casa este acum un restaurant si bar.
O alta cladire foarte frumoasa este Casa Venetiana, construita pe la 1600. Ea pastreaza de asemenea culoarea locala si specificul istoric.
Primaria Sighisoarei nu este o cladire plicticoasa, ci o minunata constructie in stil renascentist.
Biserica Manastirii dateaza dinainte de anul 1300. Este de rit evanghelic – luteran, iar pastorul face cunostinta cu enoriasii dupa fiecare slujba.
Dar de fapt, hoinarind pe stradutele Cetatii, cam toate casutele pe langa care veti trece vi se vor parea minunate. Colorate si construite in stil medieval, renascentist sau clasic, toate merita sa fie imortalizate intr-o fotografie.
Dupa ce am obosit, am plecat in cautarea unui restaurant. Am mancat la o taverna rustica in Cetate, dar privind retrospectiv, v-as sfatui sa va opriti “jos”, in oras, pentru ca selectia de restaurante e mai mare si preturile mai mici.
Sighisoara e un loc pe care as vrea sa il vizitez mereu. Daca insa va intimideaza organizarea, va recomand sa solicitati un tur privat. Merita!