O lume minunata: cele mai interesante muzee din Romania

O lume minunata: cele mai interesante muzee din Romania

Deja am aflat ca traim intr-o lume minunata: cele mai interesante muzee din Romania va vor arata ca exista motive de incantare mai aproape decat va imaginati.

Calatorind de-a lungul si de-a latul tarii, veti descoperi cum romanii au ales sa omagieze cele mai interesante lucruri. Unele dintre aceste locuri sunt nu doar fascinante, dar si unice in Europa sau chiar in lume.

La Sibiu, pentru un pret modic puteti vizita Muzeul de Istorie a Farmaciei. Daca nu v-a displacut chimia in scoala, o sa va fascineze cu adevarat colectia de ustensile, prafuri si licori care ne plimba prin toate perioadele istorice ale farmaciei.

Delta Dunarii este, dupa cum bine stim, un loc unic in Europa si chiar in lume. In Tulcea, puteti “vizita” comod o parte din splendorile care sunt de gasit acolo: acvarii cu pesti, exponate arheologice si arta locala sunt cateva din atractiile Muzeului Deltei Dunarii.

Cine a zis ca romanii nu au umor? Chiar si cand acesta poate fi considerat mai negru decat noaptea, sa ne amintim ca Romania detine singurul Cimitir Vesel, la Sapanta.

Un muzeu unic pe continentul nostru este Muzeul Cucuteni din Piatra Neamt, dedicat in mod exclusiv civilizatiei preistorice din Bazinul Marii Negre.

Ati auzit de Muzeul Aurului din Brad? Functionand de peste un secol, acest muzeu detine peste 2000 de piese si e un omagiu adus aurului si activitatii miniere.

In batranul Bucuresti, nu uitati sa vizitati Muzeul Taranului Roman. Detinand o colectie impresionanta de peste 90.000 de exponate folclorice si cel mai vechi obiect de ceramica datand din 1746, muzeul fascineaza orice vizitator si il introduce in taramul dincolo de timp al plaiurilor mioritice. Tot in Capitala, puteti vizita Muzeul de Arheologice Grigore Antipa, despre care am mai vorbit. Merita sa inchiriati o masina in Romania si sa calatoriti cat mai mult!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.