2 Destinatii de primavara in Romania

2 Destinatii de primavara in Romania

Dragii nostri cititori, va multumim pentru interesul cu care ne urmariti blogul si va dorim inca o data la multi ani cu ocazia Martisorului!

Astazi, un soare prietenos ne indeamna sa iesim afara, asa ca va propunem o discutie despre 2 Destinatii de primavara in Romania. Ne propunem, ca intoteauna, sa gasim locuri noi si interesante.

Ce ati spune de o calatorie la tara? Zona rurala din Romania pastreaza farmecul atemporal care ii seduce pe straini. Este cazul frumoasei Comune Lapos din judetul Prahova. Lapos este o localitate straveche, atestata documentar pentru prima data in vremea domnitorului Radu cel Frumos, pe data de 8 octombrie 1464, cand acesta a donat satele din zona Manastirii Snagov.

Lapos pastreaza configuratia satului mosnenilor de altadata. Acest lucru confera o importanta culturala deosebita. Aici puteti vizita biserica de lemn ctitorita in 1823 de catre Gheorghe Desliu. Padurile dimprejur sunt minunate si, daca va plimbati prin ele, puteti sa admirati primele flori ce abia indraznesc sa rasara. Pentru cei interesati de o istorie mai… amuzanta a Romaniei, puteti trece prin faimosul sat Glod, unde s-a filmat in 2006 filmul Borat. Glod a fost locuit de secole de catre nomazi, asa ca va sfatuim sa il “navigati” cu atentie.

Daca sunteti in Dolj, va recomandam o vizita in Comuna Sadova. De aici se trag comediantii grupului Vacanta Mare. Dar mai important din punct de vedere turistic este Manasirea Sadova, construita de catre domnitorul Matei Basarab in 1633 dupa succese reputate in luptele cu turcii. Manastirea, care a fost construita pe locul unei mici biserici de lemn, a fost inchinata in Grecia, la Muntele Athos mai tarziu. Pictura este remarcabila!

Acestea sunt doar doua dintre zecile de destinatii din Romania pe care le puteti vizita in aceasta primavara. Va invitam sa calatoriti prin tara si sa ne vorbiti si noua despre descoperirile pe care le veti face! Ca intotdeauna, va reamintim ca puteti apela la inchirieri de masini Romania rezervand online.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.