Agroturism regal la Viscri

Agroturism regal la Viscri

Astazi vorbim pentru cateva minute despre un subiect simpatic: despre cum se face agroturism regal la Viscri.

Satul Viscri din judetul Brasov este un colt de etnografie vie. Numele vechi, Weiskirich, inseamna “biserica alba”. Satul adaposteste o frumoasa biserica saseasca fortificata – lucru rar, avand in vedere ca sunt doar vreo sase in intregul patrimoniu UNESCO. Pe langa aceasta, mai sunt in acest sat o serie de case traditionale saxone in acest paradis indepartat in mare masura de civilizatie.

Dar poate nici asa nu s-ar fi diferentat Viscri de alte sate din Transilvania. Lucrul care a adus Viscri in atentia turismului local si internatinal este interesul manifestat de Printul Charles al Marii Britanii. Prin fundatia patronata de el, Mihai Eminescu Trust, biserica si o serie de case au fost renovate si readuse la stralucirea lor de odinioara. Cand nu isi indeplineste indatoririle princiare, Charles iubeste sa fie in natura si dintr-un motiv sau altul s-a indragostit de Romania, pe care o viziteaza frecvent (de mai multe ori pe an, chiar). Mai nou, si fiul sau, Printul Harry, a inceput sa viziteze tara noastra. Printul are legaturi de prietenie cu o familie de nobili transilvaneni si astfel a descoperit regiunea de care s-a atasat atat de mult.

Viscri este faimos si pentru sosetele de lana crosetata de peste 100 de satence. Sosetele, dar si manusi, papuci si caciuli, sunt trimise in Naumburg, Germania. Acest proiect a inceput pe la sfarsitul anilor 1990 si a avut ca scop dezvoltarea locala, dar si promovarea satului.

Se poate poposi in casutele detinute de Fundatie, daca doriti sa experimentati alaturi de printi o escapada dincolo de timp. Daca incep sa va tiuie urechile de atata liniste, puteti vizita judetul mai departe, asa ca ar fi o idee buna sa inchiriati o masina cu Brasov rent a car.

Share
This entry was posted in Brasov and tagged , . Bookmark the permalink.