Cele mai frumoase atractii naturale din Bacau

Cele mai frumoase atractii naturale din Bacau

Cu riscul de a ne repeta, ne bucuram sa va reamintim de fiecare data ca Romania are nenumarate atractii turistice mai putin populare, dar de o deosebita frumusete. Cele mai frumoase atractii naturale din Bacau sunt si printre cele mai neglijate, asa ca astazi ne bucuram sa le prezentam noi in cateva randuri.

Judetul Bacau are multe lucruri de aratat intr-un cadru natural deosebit (si deosebit de subapreciat).

Lacul Bacau este prima oprire pe care o facem astazi. Denumit si Lacul Serbanesti, acesta este un lac de acumulare localizat in interiorul orasului Bacau. Lung de 2300 m si lat de 800 m, este un monument natural protejat si unul dintre obiectivele turistice principale de aici.

Pe valea Trotusului, 15 km in afara orasului Onesti, trebuie sa vizitati Salina Targu Ocna. Amenajata modern, salina pune la dispozitie terenuri de tenis, baschet si fotbal, zone de relaxare si de recuperare. Poate fi o excelenta excursie de weekend in familie.

In comuna Dofteana, Darmanesti si Slanic-Moldova gasiti Rezervatia naturala Nemira, o zona protejata, monument al naturii, care este camin pentru nenumarate specii de plante, animale si pasari.

Cineritele de NutascaRuseni sunt o zona protejata de un deosebit interes geologic. Cineritele sunt cenusa intarita provenita din eruptii vulcanice produse in era teriara. Cu siguranta sunt un obiectiv rar si interesant de admirat.

Va plac florile? Ce ziceti de o zi de plimbare printre ele? Gradina botanica din Prajesti va poate oferi asta. Pe un teritoriu de 2 hectare se regasesc mai mult de 2000 de specii de arbori si plante, de la crin si liliac pana la magnolii, platani si chiparosi.

Iar daca paleontologia va pasioneaza, merita sa vizitati punctul fosilifer Carligata din comuna Margineni.

Pentru a va plimba prin judetul Bacau cu usurinta, puteti apela la inchirieri auto Bacau rezervand pe Internet.

Share
This entry was posted in Bacau, Bacau Aeroport, Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.