Cele mai frumoase sate din Romania – Partea a II-a

Cele mai frumoase sate din Romania - Partea a II-a

Discutia despre Cele mai frumoase sate din Romania nu se putea termina atat de repede, asa ca ne-am hotarat sa extindem subiectul si inspre alte zone rurale de o rara frumusete din Romania.

Ati auzit, poate, de dragostea pe care Printul Charles al Angliei o arata de ani buni fata de Romania – in documentare ca Wild Carpathia si in interviuri, precum si in numeroasele lui vizite in tara noastra. Parte din interesul sau antropologic fata de viata satului romanesc zace si in faptul ca Printul detine in localitatea Viscri, un sat de doar 1000 de suflete, cateva casute traditionale, modeste dar fascinant de pitoresti.

Viscri nu are, poate, rezonanta orasului Brasov, desi se gaseste localizat in acelasi judet. Dar este inscris in patrimoniul mondial UNESCO si contine cele mai vechi biserici sasesti. De asemenea, Viscri este depozitarul unor traditii minunate, cum este crosetatul sosetelor. (Ca o curiozitate, cam 10.000 de articole vestimentare sunt crosetate anual de satence). Tot la Viscri, merita sa gustati supa de gaina cu taitei si vestita dulceata de rubarba.

Pe valea Bistritei, la jumatate de cale intre Maramures si Moldova, merita sa vizitati Ciocanesti, un sat desprins din paginile basmelor pe care bunicii le citesc nepotilor. Ciocanesti a fost infiintat de Stefan cel Mare care a lansat o sageata confectionata de oamenii de aici; sau cel putin asa sustine legenda.

Ciocanesti este spectaculos datorita caselor incondeiate. Traditia acestor case zugravite cu minutioase modele traditionale a inceput in jurul anului 1950. Acum, arhitectura satului sfideaza cu mandrie obsesia modernitatii pentru metale si termopane.

Toate aceste frumoase locuri din zona rurala autohtona merita vizitate in confortul unei masini. Puteti intra online si rezerva cu Inchirieri masini Romania pentru a va bucura de un drum sigur si confortabile la volanul unei masini pe care va doriti sa o conduceti.

Share
This entry was posted in Blog, Brasov, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Targu Mures, Targu Mures Aeroport and tagged , . Bookmark the permalink.