Merita sa vizitati Deva!

Merita sa vizitati Deva!

Astazi va propunem o scurta vizita catre unul din cele mai vechi orase din tara noastra, atestat documentar in anul 1269 si resedinta judetului Hunedoara. Merita sa vizitati Deva!

Orasul Deva este o oaza de liniste si frumusete, o asezare nascuta intr-un cadru pitoresc, intre Muntii Poiana Rusca si Apuseni. Bogatiile miniere, atat metalifere cat si aurifere, ale muntilor din imprejurimi, dar si pajistile verzi si clima temperata au favorizat dezvoltarea orasului.

Etnic, populatia orasului Deva este preponderent romana (in jur de 80%), cu o minoritate de maghiari considerabila. Poate cea mai cunoscuta personalitate din Deva este Dr. Petru Groza, prim-ministru al Romaniei in perioada postbelica.

Din punct de vedere turistic, orasul Deva prezinta diferite obiective importante. Poate cea mai populara este Cetatea Deva, re-construita, incepand cu secolul XI pe ruinele unei vechi fortificatii daco-romane. De-a lungul evului mediu, Cetatea a fost o importanta reduta in apararea tarii impotriva invaziilor tatre. Resedinta voievodala incepand cu anul 1307, Cetatea Devei a devenit un puternic castel nobiliar transilvanean din 1453, in vremea lui Iancu de Hunedoara. Dupa o istorie tulburata, Cetatea este astazi un obiectiv turistic popular.

Tot in Deva, pentru o plimbare linistita in aer liber, puteti alege Padurea Bejan, o rezervatie naturala protejata prin lege, situata aproape de cartierul Micro 15. Aici veti putea admira cele mai interesante varietati de stejar. Pentru iubitorii de natura si de botanica, merita de asemenea vizitata Rezervatia Naturala Dealul Colt si Dealul Zanoaga, ca si Dealul Deva.

Centrul vechi al orasului Deva este o promenada populara, unde va puteti delecta cu o cafea aromata sau o cina romantica in timp ce priviti viata linistita a orasului desfasurndu-se in fara ochilor privitorilor. Teatrul Deva va asteapta pentru o seara culturala, iar pentru un weekend de distractie, sunteti invitati la Aqualand Deva.

Dar departe de noi gandul de a va strica surpriza, in caz ca doriti sa vizitati orasul! Tot ce va putem spune este ca merita si ca, pentru a va deplasa usor, puteti inchiria o masina in Deva online, chiar fara garantie!

Share
This entry was posted in Blog, Deva, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.