In incursiunea noastra prin universul destinatiilor subapreciate din Romania, am ajuns la malul Marii Negre. Astazi dorim sa va convingem ca merita sa vizitati Tulcea!
Orasul de pe cele 7 coline (asemenea Romei) a adapostit populatie inca din vremea culturii Gumelnita (cu 3 milenii inainte de Hristos). In secolul al saptelea i. Hr., dacii au infiintat cetatea Aegyssus. Dupa cucerirea Romana, acestia au reconstuit orasul dupa propriile standarde arhitecturale. Ovidiu, poetul exilat pe malul Marii Negre, a mentionat fondatorul orasului, Carpyus Aegyssus, in lucrarea sa, Ex Ponto.
Inainte de realipirea la Romania in 1878, Tulcea s-a aflat sub conducere bizantina, genoveza si otomana. Influenta acestor culturi este prezenta in arhitectura locala, dar si in structura etnica a regiunii: romani, rusi lipoveni, turci, etc.
Printre principalele puncte de interes in oras, mentionam Muzeul de Stiinte Naturale „Delta Dunarii”, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie si Arheologie, Biserica Sf Nicolae (ridicata in 1865), Moscheea Azizie (1924), Sinagoga, Teatrul „Jean Bart”, Parcul Personalitatilor, Parcul Albatros si Parcul Copiilor.
In afara orasului, sunt de asemenea multe optiuni de relaxare si distractie, in functie de activitatea la care va ganditi. Daca iubiti natura, Parcul National Muntii Macin este principala atractie naturala din aproape de Tulcea.
Delta Dunarii, cu ale sale trei brate, Sulina, Chilia si Sf. Gheorghe, se afla in apropiere si desfasoara la picioarele vizitatorului un univers magic.
Enisala marcheaza o intoarcere in timpurile medievala, cand aici se ridica o Citadela mareata, Heracleea. Tot aici puteti vizita un sat pescaresc traditional.
La cam o ora de mers cu masina distanta de Tulcea, puteti vizita Cetatea Histria si Lacul Sinoe. Toate acestea sunt obiective care merita cu prisosinta atentia noastra, iar pentru a va deplasa cu usurinta in regiunea Dobrogea, puteti inchiria o masina in Tulcea la cele mai bune preturi printr-o simpla rezervare online.