Romania e romantica – Partea I

In zilele cu soare, incercam sa ne amintim ca Romania e frumoasa. Locurile minunate, oamenii de binete si zilele frumoase pe care le putem petrece aici ne-o dovedesc de nenumarate ori.

Dar cum se apropie luna februarie, fie ca sarbatoriti Dragobetele sau Valentine’s Day, merita sa ne mai amintim un lucru: Romania e romantica prin aerul sau si e o destinatie perfecta pentru Ziua Indragostitilor.

Din lipsa de timp sau de banuti, romanii calatoresc poate ceva mai putin decat alti europeni mai norocosi, dar e bine de stiut ca o iesire de cateva zile nu necesita foarte multa investitie financiara si nici un “planning” monumental, in special daca va hotarati pentru o destinatie autohtona.

Astazi ne gandeam sa va oferim cateva idei:

Notiunea de romantism este una subiectiva, desigur. Unii dintre voi ar putea gasi romantism in a petrece o zi jucand “board games” si mancand prajituri acasa.

Altii au nevoie de un “setting” mai stimulant, cu sampanie si ciocolata belgiana. Dar ca sa impacam toate gusturile, cele cateva variante de vacanta care urmeaza va vor servi drept inspiratie:

Domeniul Contelui Mikes de la Zabola (cunoscuta si sub numele romanesc de Zabala) este considerat de majoritatea celor care au ocazia sa il viziteze cel mai romantic loc din Romania.

Se gaseste in judetul Covasna, la vreo doua ore si jumatate de condus de capitala. Daca masina e o problema, puteti sa inchiriati una cu Bucharest car rental, iar preturile sunt accesibile lunile acestea, in “low season”.

Domeniul constituie un idilic parc verde ce se intinde pe o suprafata de vreo 50 de hectare. Acesta contine un castel si o serie de constructii raspandite la mica distanta.

Trei dintre aceste cladiri sunt case de oaspeti: The Garden House, The Machine House si The Old Saddle House. Numele englezesti fac aluzie la decorul boem si cald, in stil “English”, de care va puteti bucura inauntru.

Este o optiune intima: puteti face plimbari prin padurile de afara si veti avea putini “vecini”.

Oare la ce alte variante ne-am mai gandit…?

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged . Bookmark the permalink.