Se numeste “mica Viena a Romaniei”. Stiati asta despre Timisoara? Sunt si alte lucruri interesante care merita mentionate cu privire la unul dintre cele mai frumoase, cosmopolite si puternice orase din tara noastra.
Nu strica sa vizitati Timisoara ori de cate ori doriti sa va simtiti “ca in vest” in Romania. E un oras cu un aer diferit, cu o arhitectura care reflecta influentele culturale austriece, sasesti si maghiare, dar si o bogata istorie romaneasca.
Iata cateva curiozitati despre Timisoara:
In 1884, in Timisoara a fost introdus iluminatul stradal. Astfel, Timisoara a devenit primul oras din Romania, din Europa si al doilea din lume (dupa New York) care sa aduca electricitatea… in strada.
In cam aceeasi perioada, Canalul Bega a devenit primul navigabil din tara, reconfirmand rolul strategic si economic al Timisoarei, un centru economic de o deosebita insemnatate pe plan national si international.
Arhitectii austrieci Helmer si Fellner au venit tocmai din Viena la Timisoara pentru a proiecta si construim intre 1871 si 1875, Opera din oras. Renumitii arhitecti construisera teatre in Viena, Odessa si Budapesta. La data de 20 decembrie 1989, de la balconul cladirii, se proclama Timisoara ca prim oras liber de influenta comunista din tara.
Lupa Capitolina nu se gaseste doar la Roma! O replica a acestei emblematice ststui se gaseste si in Timisoara, in varful unei coloane inalte de cinci metri. Este o replica a originalului roman daruita de orasul Roma Timisoarei in 1926, pentru a onora originile comune ale romanilor si italienilor.
Mai putin de 10.000 de oameni numeau Timisoara casa lor in 1788; astazi, orasul are 365.000 de locuitori, fiind cel mai mare din zona apuseana a Romaniei.
Cel mai bun mod de a vizita acest frumos oras este cu Timisoara car rental. Astfel, te poti bucura de masina de incredere pe care iti doresti sa o conduci pe tot parcursul sederii tale in vestul Romaniei.