Franta poate fi cea mai romantica destinatie din Europa; poate Italia are istoria cea mai palpitanta, iar Grecia ramane cea mai exotica optiune de vacanta, dar Romania este fascinanta si dramatica prin natura sa nealterata. Turismul cinegetic si de observare in Romania a devenit, in special in ultimul deceniu, o varianta de vacanta foarte populara pentru turistii romani, dar mai ales straini.
“Wild Carpathia”, neimblanzitele taramuri din Carpatii Romaniei l-au fermecat pe Printul Charles in acelasi mod in care ii atrag pe vizitatorii internationali veniti in cautare de pace si frumusete nealterata de mana omului.
Romania detine in prezent suprafata cea mai mare de paduri din Europa, adapostind mai mult de 30.000 de specii de animale si de pasari. Printre ele, amintim ursul brun, lupul, jderi, cerbi carpatini, capre negre, iepuri si cocosi de munte, cele mai vanate animale.
Turismul cinegetic presupune expeditii de vanatoare in padurile dese din munti. Logistica este complexa, mai ales ca sunt necesare anumite aprobari pentru a vana, exista costuri pentru permisiune (romanii pot opta pentru un abonament anual de 850 de lei, pe cand strainii platesc intre 50 si 150 de euro pe zi taxa), iar pentru trofee statul percepe o taxa cuprinsa intre 250 euro (pentru un mic mistret) pana la 5000 euro (pentru urs).
Conform AGVPS (Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi), in jur de 4500 de straini si 2500 de localnici participa la turismul cinegetic, iar profitul anual se ridica la 6 milioane de euro.
Cele mai importante complexe de vanatoare din Romania se gasesc in Baragan, Dobrogea, Delta Dunarii, dar si in centrele de la Sibiu, Mures, Giurgiu sau Banat. Bineinteles, padurile din Muntii Carpati constituie arealul favorit al vanatorilor profesionisti.
Turismul de observare este varianta “umana” a vanatorii, adresata celor ce doresc sa admire natura si animalele. Oricare ar fi optiunea, in tara puteti sa va plimbati cu Auto Car Hire Romania, cel mai eficient serviciu de inchirieri de masini.