Am produs 35.000 de autoturisme in ianuarie 2013

Dacia si Ford au produs aproape 35.000 de autoturisme in prima luna a lui 2013, de zece ori mai multe decat au fost vandute in aceeasi perioada fata de ianuarie a anului 2012.

In conditiile in care piata auto totala s- amentinut cam la acelasi volum de vanzari de autovehicule ca in 2012, acest lucru s-a datorat sustinerii din partea vanzarilor de vehicule comerciale.

Conform oficialilor APIA, singurele categorii unde s-au vazut cresteri la inceputul de an au fost la clasa mica si la cea a monovolumelor, in timp ce la toate celelate segmente s-au vazut scaderi cuprinse intre 11 si 35%.

Defalcarea pe modele a vazut modelul din noua generatie Sandero ca fiind cel mai bine vandut, de cinci ori mai multe vehicule decat in ianuarie lui 2012 cand cel mai bine vandut automobil pe piata locala era SUV-ul Duster.

Totusi, si Loganul este la o generatie noua dar vanzarile acestuia au continuat sa scada cu aproape jumatate fata de perioada similara din 2012.

Dacia ramane pe primul loc in topul vanzarilor pe piata autohtona, dar cota totala de piata este in scadere fata de ianuarie 2012 cu 3%, in timp ce Skoda este cea mai vanduta marka de import, cu aproape 10% mai multe vehicule vandute in ianuarie 2013 fata de anul trecut. Vanzarile Volkswagen au scazut cu 35%.

Trebuie mentionat faptul ca in ianuarie 2013 productia de autovehicule in Romania a atins un nou maxim istoric, ajungand aproape la 35.000 de unitati, o crestere sanatoasa de 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru se datoreaza in mod special faptului ca productia Ford de la Craiova a inceput sa contribuie la productia de autoturisme.

Vicepresedintele Automobile Dacia si presedintele Aosciatiei Constructorilor de Automobile din Romania – ACAROM – a declarat ca anul 2013 se anunta a fi unul foarte greu, si orice optimism dat de cifrele lunii ianuarie trebuie temperat pentru ca evenimentele anului sa nu conduca la o dezamagire.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.