Balea Lac

Balea Lac este un lac glaciar, format in Muntii Fagaras in Caldarea Glaciara Balea, la cota 2034. Lacul are 360 de metri lungime si o adancime de 11,35 metri, si impreuna cu 180 de hectare de teren din jur, este o rezervatie stiintifica.

Peisajul oferit de aceasta zona este ceva cu totul special indiferent de anotimpul in care este vizitat, este absolute complesitor pe timpul iernii cand zapada acopera morenele, terasele si vaile adiacente, iar vara soarele este reflectat de luciul apelor intr-un mediu verde aprins.

Conform legendei, lacul isi ia numele de la un cioban curajos, cu numele Balea – evident. Multe din legendele tarii au legatura cu ciobani asa ca nu ne mira ca si aceasta face parte din ele. Acest cioban a ajutat un imparat necunoscut sa invinga un adversar la fel de necunoscut, si ca rasplata pentru gestul ciobanului, imparatul decide sa-si casatoreasca fiica cu el. Lacul se numeste Balea deoarece intr-o zi cand cei doi isi declarau iubirea unul pentru celalalt, s-a starnit o furtuna de zapada si ei au fost obligati sa se refugieze in lac.

Dupa cum spuneam mai devreme, locul este vizitabil in orice perioada a anului, dar pentru cei care prefer sa treaca iarna pentru a-l vizita, acest lucru se poate face incepand cu luna iunie, cand la Balea Lac au loc Servarile Estivale ale Zapezii. La aceasta altitudine in iunie inca exista un ultim strat de zapada, si activitatile organizate in timpul festivalului sunt foarte variate si interesante.

Un alt punct major de atractie in zona este Transfagarasanul, este aproape obligatoriu sa intri pe acest drum daca vrei sa vizitezi Balea Lac, dar vom vorbi despre acest intr-un articol viitor, pana atunci doar il mentionam aici.

Si daca tot mentionam alte obiective turistice importante, nu putem neglija faptul ca Sibiul este foarte aproape si Curtea de Arges doar un pic mai departe.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.