Destinatii de toamna

Toamna incepe sa se instaureze incet-incet pe intreaga suprafata a tarii, asa ca a venit timpul sa ne interesam de cateva destinatii de toamna pe care sa le avem in vedere cand planuim o mica vacanta sau un weekend.

Parcul National Muntii Macinului – Dobrogea

Un drum inspre mare poate nu e foarte intuitiv in aceasta perioada dar aceasta zona superba este grozava pentru drumetii, mai ales pe timp de toamna. Padurea si piscurile dau nastere unor peisaje foarte frumoase, si vremea ar trebui sa fie inca suficient de buna in aceasta perioada pentru un tur rapid prin unul dinte cele mai vechi locuri din tara.

Privelistile pe care nu trebuie sa le ratati sunt Culmea Pricopanului, rezervatia Valea Fagilor si Valea Luncavita, la care se poate ajunge cu o masina inchiriata. Pentru cei dornici de mai mult aventura sugeram sa ia o bicicleta si sa exploreze zona astfel.

Sapanta – Maramures

Localitate este cunoscuta pentru Cimitirul Vesel, dar zona in general merita vizitata, indiferent de anotimp.

Asezata la poalele muntilor Gutai, peisajele sunt uluitoare, datorita raului Tisa, precum si casutelor maramuresene de lemn si localnicii primitori imbracati in costume populare.

In relativa apropiere veti gasi manastirile din Barsana si Ieud, care merita cel putin o vizita rapida.

Cheile Bicazului – Bucovina

Este ceva mai frig, si un drum in nordul tarii poate nu parea foarte indicat, dar mai bine acum decat mai tarziu. Panorama oferita de Cheile Bicazului este ca un vis devenit realitate, si doar si drumul pana acolo este incantator.

Padis – Apuseni

Poate cea mai cunoscuta zona turistica din Muntii Apuseni, aici se gasesc Cetatile Ponorului, precum si multe trasee interesante. Ideal pentru cei interesati de drumetii montane.

Toate aceste destinatii sunt foarte accesibile in oricare perioada a anului, dar vizita pe durata toamnei va fi ceva cu totul special.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.