Destinatii turistice – Sibiu

Orasul Sibiu, localizat in in inima Transilvaniei germanice se gaseste acum pe locul unde cu multe secole in urma se gasea una dintre cele mai mari cetati medievale din tara. In 2007 orasul s-a bucurat de o masiva expunere international fiind ales Capitala Europeana Culturala alaturi de Luxemburg.

Existenta Sibiului se datoreaza colonistilor sasi care au fost chemati sa se aseze in regiune de catre regii unguri care doreau sa puna cat mai repede stapanire pe Transilvania. Venirea acestor colonisti a ridicat nivelul de trai in regiune si a creat un standard diferit de civilizatie in inima Transilvaniei, si pe langa acestea ei au venit si cu mestesuguri noi deoarece regiunea reprezenta o mare piata de desfacere pentru comert.

Pe parcursul istoriei orasul Sibiu a fost gazda unei convietuiri armonioase a trei culture majore: romana, maghiara si germana, la care se adauga si o serie de minoritati. Multumita pozitionarii sale in apropierea Tarii Romanesti cat si a Moldovei, precum si influentelor germanice puternice, intreaga cultura locala si monumentele sunt parti egale accidentale, bizantine si ortodoxe.

In prezent Sibiul este un oras medieval foarte bine intretinut si care are o droaie de obiective turistice care pot fi cel mai usor si rapid vizitate cu ajutorul unor servicii de inchirieri masini.

Obiective turistice in Sibiu

Piata Mare din Sibiu – de departe cel mai bun punct din oras din care sa incepeti sa vizitati restul orasului. La origine piata era una de cereal, pentru ca mai tarziu sa se organizeze aici executii medievale, adunari publice si carnavaluri. Piata este inconjurata de cele mai vechi cladiri ale orasului, vechi de peste 500 de ani, inca foarte bine interetinute;

Muzeul National Brukenthal – situate pe una din laturile Pietei Mari, fatadele cladirii sunt constrite in stil baroc si interiorul imbina barocul cu rococo;

Piata Mica – reprezentata din cladiri cu arcade si este situate in spatele Pietei Mari, in cadrul ei puteti gasi o serie de muzee si galerii.

Mai sunt inca multe lucruri de vazut in Sibiu si de vorbit despre oras, dar restul le lasam pentru viitor.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.