Destinatii turistice: Statiunea Eforie Nord

Aprilie abia ca a inceput, ceea ce inseamna ca este momentul ideal sa incepem sa ne gandim la data de 1 mai si incotro sa ne indreptam pentru acea zi de sarbatoare a muncii, iar astazi vom vorbi despre statiunea Eforie Nord.

Haide sa vorbim putin despre istoria statiunii pentru ca suntem siguri ca majoritatea dintre noi nu stim mai nimic despre trecutul statiunilor de pe litoralul Marii Negre.

Eforie Nord a fost fondata in 1899 odata cu constructia Hotelului Movila, astfel luand nastere prima statiune balneara din zona, numita Movila – Techirghiol atunci. Statiunea a avut nevoie de douzeci de ani pentru a incepe sa creasca si sa se dezvolte, noi vile aparand in jurul hotelului, acestea fiind detinute de personalitatile vremii. De-a lungul timpului, statiunea a purtat mai multe nume, cum ar fi: Carmen Silva, Vasile Roaita si mai apoi simplu Eforie.

In ziua de azi, statiunea Eforie Nord si-a dezvoltat o reputatie de a combina turismul recreativ cu cel balnear, datorat proprietatilor curative ale lacului Techirghiol. Baza de tratament functioneaza pe tot parcursul anului si-aici sunt tratate reumatisme, boli ale sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice si multe altele.

Statiunea are o deschidere larga spre mare si o faleza foarte cunoscuta ce atinge inaltimea de 30 de metri, cu o plaja de 3-4 kilometri si o latime care ajunge pe alocuri pana la 200 de metri.

Locul ideal de promenada al statiunii se gaseste in partea nordica a plajei unde aceasta este foarte ingusta si este strajuita de o faleza inalta care trebuie vizitata de catre orice turist sosit aici. De pe faleza puteti avea acces inspre plaja pe scari, iar in partea de sud plaja este mai intinsa si accesul se face direct.

Nisipul de la Eforie Nord are o granulaite mai mare decat in Mamaia sau in Constanta si apa este mai mereu calma, in unele locuri plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrelute.

In ceea ce priveste cazarea, aveti de ales intre hotelurile si pensiunile dispobile in statiune care sunt pregatite sa-si intampine turistii din mai.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.