Destinatii Turistice – Statiunea Predeal

Sarbatoarea de 1 Mai incepe maine, si pentru aceia suficient de norocosi sa aiba zile libere pentru tot restul saptamanii, va uram multa distractie si relaxare si va vorbim despre o posibila destinatie, daca deja nu aveti una, statiunea Predeal.

Predealul este orasul localizat la cea mai mare altitudine din tara, undeva intre 1,030 si 1,110 m, si statiunea Predeal este cunoscuta atat in tara cat si in afara ca fiind o zona de agrement, recuperare si un spatiu grozav pentru sporturile albe.

Aceasta regiune a Vaii Prahovei a inceput sa fie populata incepand din secolul al XVII-lea , primii fiind scutelnicii care s-au asezat langa manastirea Sinaia. Dezvoltarea economica a Predealului a inceput sa ia avant cand aici se muta vama dintre Tara Romaneasca si Transilvania si pe parcursul deceniilor incepe sa se dezvolte incet.

In prezent, statiunea Predeal este una dinte cele mai vizitate statiuni montane pe timp de iarna gratie celor cinci partii de ski disponibile pentru impatimitii sporturilor albe, acestea devenind aproape neincapatoare in timpul sezonului rece.

Iubitorii mersului la patinoar vor gasi aici doua patinoare, unul situat in complexul ‘Fulg de Nea’ localizat langa partia Clabucet iar cel de-al doilea langa piata agroalimentara.

Cand nu este zapada – cum ar fi de acest 1 Mai de exemplu – statiunea ofera o multitudine de alte atractii, traseele pentru ATV fiind foarte populare, dar drumetiile si urcatul sunt intotdeauna de interes.

Statiunea este la 25 km de Brasov si de Castelul Peles de la Sinaia, si 30 km distant de Bran, astfel ca daca aveti o masina inchiriata la dispozitie puteti trece si prin acele locuri in timpul mini-vacantei.

In timpul vizitei dumneavoastra nu uitati ca exista si cateva obiective turistice in zona cum ar fi Manastirea Predeal, vila Maresalului Antonescu, biserica St. Imparati Constatin si Elena precum si Cascada Tamina si inca cateva trasee turistice care merita parcurse.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.