Destinatii turistice – Valea Ariesului

Daca doriti sa vizitati un loc deosebit din tara noastra, astazi va vorbim pe scurt despre Valea Ariesului, o zona plina de piesaje superbe date de coamele plande si vaile incantatoare.

Locul arata aproape ca desprins dintr-o poveste, cu varfuri de munti acoperiti de zapada – mai tot timpul anului – precum si prezenta Scarisoarei, Huda lui papara, Poarta lui Ioanele, Groapa Rugionasa si cascada Varciorog.

Valea Ariesului este o destinatie turistica indicata tuturor celor care doresc si respecta puritatea naturii, precum si celor care prefera lucrurile simple si activitatile in aer foarte rece si foarte liber. Zona ofera o droaie de locuri si rute pentru plimbari, drumetii precum si obiective turistice naturale, precum si partii de ki pe durata iernii.

Repere de pe Valea Ariesului

Ghetarul Scarisoara este destul de cunoscuta dar nu multi ditner cei care stiu de el nu realizata ca este un obiectiv unic in tara care poate fi vizitat tot timpul anului. Traseul este accesibil atat pe jos cat si cu masina – evident drumetia este recomandata.

Groapa Ruginoasa este cel putin impresionanta datorita dimensiunilor sale, dar traseul pana acolo este destul de accidentat asa ca luati-va incaltari serioase.

Drumul este totusi relativ monoton pana la cascada Varciorog, un drum plin cu aer aromat de rasina si lemn de brad.

Daca de cele de pana acum s-a auzit cat de cat, de Huda lui Papara nu prea s-a auzit in afara regiunii. Totusi daca tot va gasiti aici ar fi pacat sa nu vedeti aceasta dovada a consecventei naturii.

Depinzand de sezonul in care vizitati Valea Ariesului, sugeram sa vizitati cat mai multe din obiective la picior deoarece drumetiile vor fi foarte placute si pana la urma urmei acesta este motivul pentru care veniti aici.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.