Ce masini au cumparat oamenii de pe glob in anul 2015?

Ce masini au cumparat oamenii de pe glob in anul 2015?

Deja anul acesta intra pe ultima suta de metri. Sfarsitul de an este un moment prielnic pentru a trece in revista evenimentele la care am luat parte. Pentru impatimitii auto, 2015 nu a fost un an rau. Ce masini au cumparat oamenii de pe glob in anul 2015? Iata o intrebare cu un raspuns – credem noi – interesant.

Masinile populare, foarte promovate sau foarte fiabile, apartinand unor marci prestigioase, se vand pretutindeni pe Glob. Dar in acelasi timp, exista anumite diferente de cultura – sau de gusturi sau de incredere – in functie de tara sau de continent.

Haideti sa vedem ce masini s-au clasat in topul preferintelor oamenilor in anul 2015!

Cu ce sa incepem? Cum mai toti tanjim sa traim “visul american”, ce ziceti de o scurta vizita in Statele Unite ale Americii? Aparent, aici vo, gasi multe masini… Honda! Se pare ca modelul Accord a vandut vreo 41.000 de unitati din ianuarie si pana in august 2015. Toyota Camry ocupa locul al doilea. Toate astea in contextul in care masina “traditionala” Americana, Ford, ocupa prima pozitie in topul preferintelor britanicilor… ceea ce pare putin ironic, daca nu chiar paradoxal, nu?

In Europa, insa, majoritatea soferilor isi pun increderea in marca “traditional” germana, Volkswagen. In pofida contriverselor recente, cele doua modele accesibile VW, Golf si Polo ocupa prima si respectiv a treia pozitie in topul celor mai vandute masini de pe batranul continent. Pe locul doi, gasim modelul Ford Fiesta, daca va intrebati.

Cat despre Asia, aria de confort a acestora zace pe propriul continent, se pare. In Japonia, spre exemplu, marcile “locale” Nissan, Toyota si Honda ocupa primele pozitii in topul preferintelor publicului. Toyota Agua si Prius sunt primele alegeri, dar si Honda Fit si Nissan Note inregistreaza vanzari record.

Ce parere aveti despre topul acesta? Noi credem ca un lucru e esential: masinile momentului sunt “printre noi” si spun multe despre cine suntem.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.