Castelele din Romania: Castelul Corvinilor

Castelele din Romania: Castelul Corvinilor

Dragii mei, sezonul de iarna se apropie – nu e inca aici, dar e noiembrie, asa ca sunt din ce in ce mai multe zile friguroase, pe care le petrecem in casa, cu o cana de ciocolata calda in fata. Totusi, nimeni nu se poate opri de la a ne bucura de frumoase calatorii visate. Asa ca va invitam sa explorati alaturi de noi Castelele din Romania: Castelul Corvinilor este primul de pe lista noastra.

Romania este tara depozitara a unei culture spactaculoase, ne spun surprinsi strainii care ajung sa viziteze. De asemenea, se lauda cu frumoase castele si palate care se pot vizita la preturi accesibile. In Hunedoara, de exemplu, trebuie sa faceti o oprire la Castelul Corvinilor. Numit de asemenea Castelul Huniazilor, Castelul Corvinestilor sau Castelul Hunedoarei, este considerat unul dintre cele mai frumoase castele medievale din lume si o destinatie de poveste din Europa.

Iancu de Hunedoara a ridicat castelul in secolul XV pe o mare stanca scaldata de apele paraului Zlasti. Voievodul roman al Transilvaniei si regent al Ungariei a construit un palat minunat pe care urmasii lui l- au modificat arhitectural de-a lungul secolelor pana a ajunge la forma prezenta.

Exista o legenda despre simbolul castelului – si al dinastiei Corvinilor – corbul cu un inel in cioc. Despre Iancu se spune ca era fiul lui Sigismund de Luxembourg, regele Ungariei. Regale si-a protejat iubita si fiul nelegitim si le-a daruit un inel pentru a fi recunoscuti cand Iancu va creste. In timpul unei calatorii, inelul este uitat pe un colt al steagului pe care erau asezate merindele pentru pranz, iar un corb il ocheste si il ia in cioc. Copilul Ioan de Hunedoara doboara corbul cu o sageata si salveaza inelul. Regale, auzind acestea, este impresionat si stabileste sa numeasca familia lui Iancu a Corvinilor (de la “Corvus”, corb in latina) si blazonul un corb cu inel in cioc.

Cum ajungem la castel? Cu Deva car rental.

Share
This entry was posted in Deva and tagged . Bookmark the permalink.