- Lacul Colibita, judetul Bistrita
Colibita, denumita si marea de la munte, reprezinta destinatia ideala de relaxare pentru a petrece o vacanta superba alaturi de familie si prieteni, unde puteti descoperi locuri minunate si o multitudine de lucruri de facut, precum si ocazii fantastice de a va aventura in experiente de neuitat!
Intre anii 1977 si 1991, Barajul Colibita a fost construit pe raul Bistrita Bargaul cu intentia de a produce energie hidroelectrica. Lacul, care are o suprafata de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri si un volum de 65 de milioane de metri cubi, a fost creat in urma acumularii apei si are o altitudine de 900 de metri.
Aceasta locatie este o destinatie turistica care atrage multi vizitatori care doresc sa se bucure de frumusetea piestra si de oportunitatile de recreere ale zonei, aceasta fiind ascunsa de prezenta catorva insulite minuscule pe suprafata sa, care ofera un nivel exceptional de intimitate celor care aleg sa vizitez zona. - Satul Piatra Fantanele, judetul Bistrita
La granita Bucovinei si Transilvaniei, intre muntii Calimani si Rodnei, se intinde un sat ireal de frumos, aproape desprins din povesti, la care se poate ajunge luand drumul de la Vatra Dornei, peste uluitorul Pasul Tihuta.
Conducand, trebuie sa urcati pana la 1.200 de metri pe un drum în forma de palmier cu numeroase serpentine, insa fiecare kilometru va fi rasplatit cu peisaje fantastice. Nu veti sti ce sa admirati mai intai din aspectul satului original, aproape inghetat de timp, acesta parand imaculat si neatins de timp, devenind efectiv uimitor.
Casele imprastiate pe dealurile verzi si ondulate, precum si lanturile muntoase aride completeaza acest peisaj superb. Linistea si aerul curat va vor cuceri cu siguranta, astfel incat veti dori sa prelungiti vacanta sau sa ramaneti aici! - Fundata, judetul Brasov
Fundata, comoara judetului Brasov, inconjurata de Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, reprezinta cea mai inalta comuna din Romania (1360 m).
Aceasta bucata mica de rai ascunsa in munti ofera peisaje uluitoare, departe de zgomotul orasului, unde puteti asculta ciripitul pasarilor in timp va bucurati de linistea naturii.
Avand in vedere ca aceasta locatie este cea mai inalta din punct de vedere al inaltimii, se poate afirma ca aerul de aici este cel mai curat din tara, asadar aceasta teorie trebuie confirmata de catre iubitorii de natura si aventuri ai Romaniei!
Oamenii din sat sunt prietenosi si calzi, intotdeauna primitori si bucurosi cand intalnesc oameni noi si turisti. Explorati strazile satului si admirati acest peisaj desprins din fabule! - Calimanesti, Caciulata, judetul Valcea
Statiunea Calimanesti-Caciulata, care este situata la baza Carpatilor Meridionali pe malul Oltului, este considerata una dintre cele mai importante statiuni ale natiunii datorita varietatii si eficacitatii terapeutice a fortelor naturale de vindecare.
Statiunea este recomandata ca fiind cea mai buna locatie pentru tratarea diferitelor afectiuni gastrointestinale, renale si ginecologice, precum si a disfunctiilor neurologice si endocrine.
Statiunea intampina vizitatorii pe tot parcursul anului cu peisaje si preparate traditionale alese, iar frumusetea naturii vaii Oltului si obiceiurile regionale emotioneaza privirile tuturor.
La 1,5 kilometri de debarcaderul din Parcul Central Caciulata, pe malul drept al Oltului, se afla Manastirea Cozia, reprezentand o piesa semnificativa de arta religioasa, creatorul ei fiind eminentul istoric Mircea cel Batran.
Picturile au fost actualizate in 1517, sub conducerea lui Neagoe Basarab, care a construit si fantana care ii poarta numele. - Cascada Rachitele, judetul Cluj
Cascada Rachitele, denumita si Valul Miresei este situata pe Valea Stanciului, in arealul localitatii Rachitele din comuna Margau, judetul Cluj.
Valul Miresei reprezinta una dintre cele mai uluitoare cascade din Romania, unde peste 30 de metri de cadere de apa sunt prezenti, fiind locul perfect pentru cei care sunt interesati de alpinism pe gheata, peretele stancos inghetat pe timp de iarna devenind ideal.
Potrivit unui mit stravechi, cascada si-a primit acest nume deoarece cu secole in urma, o mireasa a cazut de pe stancile abrupte ale zonei in timp ce purta voalul ei, iar acesta a atarnat acolo pana in prezent.
In acest loc, nuntasii s-au oprit si au inceput sa planga, astfel formandu-se cascada. In realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamana cu un voal.
Nu ratati aceasta locatie superba, veti petrece clipe minunate alaturi de cei dragi, savurand peisaje extraordinar de frumoase si rare!
Porniti in noi aventuri alaturi de Auto Car Hire Romania, care va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat, pentru calatorii minunate de neuitat, alaturi de familie si cei dragi!