Vizitati cele mai fermecatoare locuri din Romania!

 1. Muzeul Satului Bucovinei
  Bucurati-va de viata satului bucovinean fara a fi nevoie sa parasiti Suceava, vizitand acest muzeu in aer liber, care include numeroase structuri istorice autentice.
  Acestea au fost aduse din orasele din jurul Bucovinei si constau dintr-o varietate de case proiectate arhitectural, o forja de fier, o moara de apa si ferme.
  Construita pentru prima data in 1783, biserica de lemn din orasul Vama este, fara indoiala, cea mai pitoreasca priveliste. Aceasta a fost mutata aici in 2001 impreuna cu o clopotnita separata si a fost supusa unor lucrari de restaurare ample pana in 2009.
  O alta incantare este moara de apa, care a fost luata de la Manastirea Humorului in 1870 si are o roata de lucru si masini de macinat pentru producerea graului si fainii.
 2. Muzeul de arta Timisoara
  Excelentul muzeu de arta din Timisoara este gazduit in acest magnific castel baroc din Piata Unirii nr. 1. Este renumit pentru colectia sa de 90 de piese ale ilustratorului si portretistul din secolul al XX-lea, Corneliu Baba.
  Pozele sale despre sine, peisajele din Spania si Venetia si portretele unor figuri cunoscute ale culturii, precum muzicianul George Enescu, sunt toate expuse aici.
  Unul dintre cele patru departamente cuprinde lucrarile sale, iar celelalte trei sunt dedicate artei europene, artelor decorative si picturii istorice si contemporane din regiunea Banatului, care se mandreste cu o colectie de icoane deosebite.
  Sticlaria germana Biedermeier, metalul austriac Art Nouveau si Art Deco, ceasurile franceze din epoca napoleonica, portelanul rococo Meissen si vienez, precum si ceasurile franceze sunt comori suplimentare ce se regasesc in departamentul de arte decorative.
 3. Biserica Sfantul Nicolae din Densus
  Pentru persoanele care sunt curioase si pasionate de locuri alternative de vizitat in Romania, iata o alta locatie unica.
  Potrivit legendei, Biserica Densus a fost initial un templu roman pagan in secolul al IV-lea. Acest lucru are sens, avand in vedere varietatea de stiluri arhitecturale prezente, cum ar fi coloanele romane amestecate cu arhitectura bizantina.
  Semnificatia istoriei acestei biserici a fost recunoscuta inca din Evul Mediu, cand Bisericii Densus i s-a acordat protectie obisnuita, demonstrand ideea ca lucrurile marete pot veni in pachete mici.
  Acest lucru a impiedicat sa fie demolata, asa cum era obiceiul in acea perioada, pentru a ridica o biserica mai mareata si mai opulenta. Slujbele religioase se tin inca in mod obisnuit aici, asa cum au fost de mai bine de sapte secole.
 4. Biertan
  Unul dintre cele sapte orase transilvanene protejate de UNESCO, Biertan, este un sat pitoresc care se simte neatins de timp, avand drept marturie frumoase si unice biserici fortificate.
  Carutele trase de cai, un amestec de cladiri in stil sasesc, o biserica fortificata in apropiere si hanuri medievale fermecatoare sunt neclintit de fermecatoare in fata trecerii timpului. Nu este surprinzator, avand in vedere apararea sa complexa formata din trei straturi de ziduri inalte de 35 de metri si o retea complexa de turnuri si porti.
  Drept urmare, comunitatea continua sa ofere o reprezentare remarcabila si autentica a peisajului cultural din sudul Transilvaniei.
  Comunitatea a capatat notorietate si din alt motiv: timp de mai bine de 300 de ani, intre locuitorii sai a existat un singur divort.
 5. Saschiz
  Saschiz este una dintre cele sapte asezari protejate de UNESCO din Transilvania cu biserici fortificate. Marimea bisericii atrage privirile si admiratia tuturor vizitatorilor si merita a fi vizitata, in special pentru arcadele sale enorme, contraforturile lungi si elementele decorative din caramida si piatra.
  Saschiz merita vizitat din mai multe motive decat doar pentru impresionanta sa cetate defensiva, care se afla in apropiere de Sighisoara. Orasul este renumit pentru ca este un centru pentru pictura si prelucrarea lemnului.
  Petreceti timp de calitate admirand frumoasele imprejurimi, gustand branza regionala, rasfoind magazinele de artizanat, serpuind pe strazile pietruite si bucurandu-va de panorama fermecatoare a orasului de pe varful dealului de deasupra.

Vizitati cele mai fermecatoare locuri din Romania, incarcate de o frumusete aparte, alaturi de cei dragi, folosind serviciile Auto Car Hire Romania, care va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat la preturi avantajoase pentru a petrece cat mai multe clipe de neuitat si aventuri formidabile!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.