Cele mai… furate masini din Romania in 2015

Romanii au preferintele lor cand vine vorba despre masini. Cat despre hoti, ei bine se spune ca un cal de dar nu se cauta la masele (sau un cal de furat), asa ca hotii de masini trebuie sa se adapteze la “realitatile pietei”, ca sa spunem asa. Haideti sa vedem impreuna cele mai… furate masini din Romania in 2015.

Oare top 10 o sa va surprinda?

Mai bine am recunoaste de la bun inceput ca nu – cum e si logic, majoritatea retelelor de furt de masini se axeaza pe ideea de “prada usoara”, dar nu pot fi foarte pretentiosi cand vine vorba de selectie. Peste 200 de autoturisme au fost inregistrate ca furate in Romania din ianuarie pana in iunie 2015, conform site-ului online al Politiei Romane. Dupa cum era de asteptat, cu minore exceptii, marcile auto predilecte au fost si cele mai populare masini din tara.

Iata si clasamentul:

1. Dacia. Dupa cum era de asteptat, troneaza in clasament marca auto nationala cu 97 de incidente in prima jumatate a anului curent.

2. Volkswagen, o marca foarte populara in Romania si in Europa, urmeaza pe locul 2, la o distanta considerabila: doar 30 de bucati.

3. (Poate) in mod surprinzator, pe podium se gaseste si o clasa de lux: BMW, cu 19 furturi.

4. Mercedes-Benz ocupa locul 4, la distanta de o singura unitate.

5. Urmeaza 17 furturi de masini Opel.

6. Locul 6 este ocupat de o noua clasa premium, Audi, cu 12 unitati.

7. Masina americana favorita, Ford, a inregistrat 9 furturi.

8. Skoda urmeaza cu 8 incidente.

9. 8 hoti au ales Fiat.

10. Renault, in mod surprinzator, ocupa ultima pozitie, cu doar 6 furturi.

Asadar, mare grija in primul rand cand vine vorba de protectia autoturismului! Dar chiar si in cazul in care credeti ca modul de a va proteja bunul e cel mai sigur, e bine sa incheiati o asigurare CASCO.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.