Destinatii Turistice – Stana de Vale

stana-de-vale

Se spune adesea despre multe destinatii cum ca s-ar gasi ‘in inima muntilor’ dar nu tuturor li se potriveste aceasta descriere pe cat de bine se potriveste statiunii Stana de Vale.

Stana de Vale este situata ‘in inima’ Muntilor Apuseni la o altitudine de 1100 metri, si este aparata pe toate partile de munti. Atractiile din zona sunt extrem de diverse, de la partii de ski pana la Izvorul Minunilor – un izvor despre care legendele spun cum ca ar avea ape tamaduitoare.

Statiunea in sine se intinde pe o suprafata de 2700 de hectare de teren si constituie un important punct de unde se poate incepe explorarea regiunii.

Desi renumele statiunii a fost purtat pana dincolo de hotarele tarii datorita variatelor tratamente curative oferite aici, peisajul este arareori mentionat, poate pentru ca este de o frumusete dificil de descris. Traseele montane multiple la care se adauga aerul puternic ozonat precum si preisunea atmosferica scazuta cu alte regiuni inalte fac ca experienta unei excursii aici sa fie ceva cu totul si cu adevarat special.

Stana de Vale ofera activitiati indiferent de sezonul in care vizitati, pe timpul verii iubitorii pescuitului vor avea ce sa faca din plin iar cei impatimiti de drumetii vor avea programul incarcat. Pe timpul iernii statiunea se bucura de partii naturale si foarte multa zapada.

Nu se pot spune suficiente despre traseele montane discopnibile la Stana de Vale, acestea conectand diferitele puncte de atractie princpale din zona, precum Izvorul Muntelui si Cascada Iadolina. In total sunt 16 trasee montane bine marcate acestea purtandu-va pana la cea mai mare cascada din Romania – Saritoare Bohodei – precum si Pestera Ursilor, Pestera Feerice, Pestere Onceasa dar si Popasul Pescaresc Cefa sau la Pastravaria Stana de Vale, si am mentionat doar cateva.

Daca vreti sa vizitati Stana de Vale, nu ezitati sa utilziati serviciile de inchieri masini in Romania.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.