Destinatii Turistice: Statiunea Costinesti

Haide sa ne mai uitam la cateva destinatii turistice pentru acest 1Mai, azi ne vom axa pe Statiunea Costinesti.

Costinestiul beneficiaza de cateva puncte de atractie interesante, cum ar fi epava navei Evanghelia si beneficiaza si de un simbol al statiunii, Obeliscul.

Aceasta statiune are reputatia de a fi statiunea tineretului si isi intampina turistii cu o atmosfera vesela, calda plina de distractie. Statiunea este orientate catre est, ceea ce face ca zilelel de plaja sa para aproape interminabile, absolut grozav.

Statiunea se gaseste la 31 de kilometric de Constanta si este o prelungire a satului cu acelasi nume.

Costinestiul a devenit cunoscuta ca fiind statiunea tineretului deoarece era o destinatie mai ieftina si saracacioasa, dar in ultimii ani statiunea s-a bucurat de o dezvoltare in ceea ce priveste locurile de cazare precum si a celorlalte atractii pe care le ofera.

Se stie ca regiunea litoralului Marii Negre a fost foarte dezvoltat inca din Antichitate, datorita coloniilor grecesti, dar se pare ca zona este locuita cel putin din prima epoca a fierului, ca mai apoi sa continue sa fie locuita si dezvoltata de civilizatiile ce s-au perindat prin regiune:grecii, romanii si mai apoi in perioada feudala aici ia nastere satul.

Statiunea a inceput official in 1949 cand Lacul Costinesti s-a amenajat prima tabara pentru elevi.

In ceea ce priveste plaja statiunii, aceasta are o lungime de 1 kilometru si este orientate catre est – dupa cum am spus mai devreme – pe directia unui current marin de coasta, un current care favorizeaza depunerea de nisip. Latimea maxima a plajei este in zona Obeliscului si pe durata verii este foarte aglomerata.

Clima este una de litoral maritim – dupa cum ne-am astepta de la o destinatie de pe litoral – cu veri calduroase si cu soare care straluceste intre 10-12 ore, si ierni lipsite de ger sau viscol in care temperature scade rareori sub 0 grade Celsius.

In ton cu reputatia litoralului, cazare se poate gasi la tarife mici in hoteluri de 2 si 3 stele. Pentru a va bucura de aceasta statiune dar si de regiune, nu uitati sa considerate niste servicii de rent a car pe timpul vacantei dumneavoastra.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.