Porsche Inter Auto deschide cel mai scump centru auto

Am mai vorbit pe blog tangential despre Porsche Holding Romania, si cum aceasta comercializeaza marcile Volkswagen, Skoda, Audi, Seat si Porsche in cinci centre de vanzare. Ei bine astazi vom vorbi despre Porsche Inter Auto, care este divizia retail a Porsche Holding Romania.

Showroom-ul Porsche Pipera va gazdui in viitorul foarte apropriat un showroom Audi, precum si unul Bentley si unul Lamborghini, in care vor fi expuse autovehicule.

Planul acesta a continuat, incepand in 2008, in ciuda faptului ca anul trecut vanzarile  de masini ale Porsche Inter Auto au scazut cu 5%, dar totusi cifra de afaceri s-a mentinut in jurul la 160 milioane euro.

Directorul general al Porsche Inter Auto – PIA – Dana Cortina – a spus ca nu se asteapta la o crestere mai mare de 10% pentru piata auto pentru urmatorii ani, dar ca cel mai repede va creste segmental premium, in timp ce pe superlux aceasta crestere va fi doar moderata.

Ea a adaugat ca autovehicule precum Lamborghini sau Ferrari tin de starea de spirit si vanzarile sunt influentate de evolutia generala a economiei, aceste masini fiind cumparate pentru a iesi cu ele in lume si pentru a te afisa cu ele, acest lucru intamplandu-se de obicei cand economia este in crestere.

In primele trei luni ale lui 2013 doar 14% din vanzarile Porsche Inter Auto au fost catre persoane fizice, vanzarile de flote – respective peste trei masini cumparate de aceeasi firma – reprezentand circa 60% din total. Restul de apropximativ 26% fiind vanzari tot catre companii dar pe volume mai mici de trei unitati. Totusi trebuie avut in vedere faptul ca vanzarea de flote aduce un profit mai mic pentru ca acestea sunt vandute cu discount.

Centrul Porsche Pipera isi va deschide portile la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai. Contextul in care acest centru se deschide este unul destul de bun in ciuda situatiei economice, mai ales pentru ca Audi a inregistrat cea mai mare crestere dintre cele trei marci premium anul trecut, de aproape 20%, dar si marcile Lamborghini si Bentley au vazut inmatriculari noi.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.