A inceput programul ‘Rabla’

Prima transa de peste 4.300 de tichete din cadrul programului Rabla 2013 s-a terminat in mai putin de trei zile. Totusi este interesant de notat faptul ca mare parte din cei care au casat masini inca nu si-au manifestat interesul de a utilize prima de 1.500 de euro pentru a achizitiona o masina noua.

Unul dintre cei mai mari dealeri auto din Bucuresti – un dealer care comercializeaza marcile Dacia, Renault, Nissan, Suzuki si Ssang Yong – inca nu a vazut nici un client cu un tichet ‘Rabla’ in ultimele doua saptamani, de cand programul a demarat.

Se pare ca programul ‘Rabla’ a produs mai multe incurcaturi decat lucruri bune, pentru ca exista o asteptare in vanzarea masinilor noi si a celor second-hand, pentru ca multi oameni care pana acum aveau de cand sa achizitioneze o masina la mana a doua, acum vor astepta sa-si cumpere una noua prin ‘Rabla’.

Pe tichetele ‘Rabla’ se cer intre 3.500-4.000 de lei pe piata libera, dar trebuie mentionat ca acestea au valabiltiate limitata la 45 de zile, ceea ce s-ar putea sa contrabalanseze efectul de specula la care se asteapta toata lumea.

Anul acesta se va utiliza doar un singur tichet valoric , fata de trei cate se utilizau in anii trecuti, valoarea acestuia fiind de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora anul trecut.

In ciuda miscarii non-existente de pana acum, dealerii estimeaza o crestere a vanzarilor, dar acest avans este sustinut in principal de vanzarile de flote.

Nu trebuie sa uitam ca in primele cinci luni ale acestui an, vanzarile de masini noi au scazut cu 20%, timp in care au fost importate de patru ori mai multe masini la mana a doua.

Declinul cel mai puternic a fost inregistrat la nivelul lunii mai, dar acest lucru se poate explica prin faptul ca aceasta a fost perioada de asteptare dinaintea demararii programului.

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.