Cateva destinatii de aprilie – Partea III

Dragii nostri, exploram zi de zi cateva destinatii de aprilie. Am ajuns la Partea III, dar ne-am concentrat mai mult pe orase si cladiri istorice. Azi ne indreptam pentru o clipa atentia asupra frumusetilor naturale pe care Romania le etaleaza, de altfel, din plin.

Vom vorbi despre cateva dintre cele mai placute zone in care poti merge, sta afara la soare si respira aerul primavaratic. Romania este un taram dincolo de timp, iar identitatea acestui taram s-a nascut, probabil, in natura si ne atrage imanent spre ea.

Defileul Jiului din Gorj este o regiune de o deosebita frumusete. Se vorbeste prea putin despre ea, zona fiind cunscuta pentru minerit si nu prea mult altceva.

Insa potentialul turistic este imens aici si merita sa iti aduci prietenii straini sa respire putin aer curat in peisajul dramatic inconjurator. Apele Jiului bisecteaza masijele Retezat si Sureanu in nord si Valcanul si Parangul la vest. Este un peisaj salbatic si curat, care merita pretuit.

O alta zona despre care probabil ati auzit putin, dar care merita toata atentia din punct de vedere turistic este regiunea Cheile Valsanului din judetul Arges.

Cu o masina de la inchirieri auto Pitesti puteti urca in munte si vedea cele mai frumoase peisaje, cu cele mai curate ape si cele mai albastre ceruri.

Barajul Vidraru se gaseste aproape de Valsan. Daca urcati mai departe, ca impatimiti ai expeditiilor montane, veti fi fericiti sa aflati ca Varful Moldoveanu se intinde nu foarte departe inainte.

Lacul Albastru este ultima sugestie de excursie in aer liber in aprilie de astazi. Lacul propriu-zis apartine unei rezervatii naturale hidro-geologice din judetul Maramures.

Zona Maramures in sine merita un capitol separat. Pentru astazi insa va vom aminti ca Lacul Albastru este minunat pentru ca isi schimba culoarea in functie de lumina si anotimp. Desigur, primavara este cel mai spectaculos moment aici.

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.