Leasing operational

In ultima perioada, leasingul operational a devenit o optiune avantajoasa pentru multe companii din industria auto. Sa vedem ce inseamna si care sunt avantajele!

Ce este leasing operational?

Leasing operationalLeasingul operational este un produs care se adreseaza companiilor care au nevoie de un parc auto si doresc sa isi controleze mai bine (si eventual sa isi reduca) toate costurile legate de acesta. Leasingul operational propune externalizarea flotei auto total sau partial. Concret, este o inchiriere de lunga durata care are scopul de a salva bani pe care o companie ar trebui sa ii investeasca in achizitionarea si intretinerea masinilor.

Cum? Prin transferul drepturilor de folosire a flotei auto de la compania de leasing catre o alta companie contra achitarii unei rate unice, fixe, lunare. Rata respective acopera integral costul de functionare a masinilor si servicii auxiliare (precum asigurare, impozite, mentenanta, reparatii, costuri de administrare sau dobanzi).

Care sunt avantajele?

Leasing operationalUn avantaj important este ca firma de leasing operational isi asuma toate riscurile financiare. Un alt avantaj este controlul cheltuielilor legate de flota auto, care sunt predictibile (rata fixa lunara, in principiu fara cheltuieli suplimentare neprevazute). De asemenea, masinile nemaifiind incluse in patrimoniul firmei, creste capacitatea financiara a acesteia. De asemenea, cheltuielile de leasing sunt integral deductibile.

Cum functioneaza leasingul operational?

Simplu: Pentru externalizarea flotei, se realizeaza un contract de management al flotei sau pur si simplu de inchiriere pentru 12 pana la 57 de luni.

Care sunt responsabilitatile companiei care semneaza contractual de leasing operational? Plata ratei Leasing operational- flotalunare fixe. Nu se presupune niciun avans, exista o singura factura lunara, o singura cheltuiala si la finalul contractului, masinile revin companiei care le-a inchiriat prin leasing operational.

In ciuda obisnuintei aproape obsessive a romanilor de a fi proprietari, leasingul operational poate fi o solutie salvatoare pentru companiile care au nevoie de o flota de masini la un cost mai redus.

Daca esti interesat de o oferta de leasing operational scrie-ne!