Sfaturi cu privire la achizitia RCA

Dupa cum bine stiti, incepand cu acest an, politele de RCA vor deveni mai scumpe, motivele pentru aceste decizii fiind falimentul companiei de asigurari Astra cat si noile directive europene care impun reguli mai stricte companiilor de asigurari.

Unele dintre aceste reguli, deja aprobate, de altfel, sunt:

  • Asiguratorii din domeniul RCA nu mai sunt obligati sa aiba unitati in toate judetele din tara, ci doar reprezentanti ce vor face constatarea si lichidarea dounelor.
  • Firmele de asigurari sunt obligate sa faca constatarea daunei in maxim cinci zile de la momentul notificarii.

Puteti obtine mai multe oferte RCA accesand linkul de mai jos:

Oferta RCACe este asigurarea RCA?

RCA-ul este asigurarea de raspundere civila auto, si este obligatorie tuturor conducatorilor auto. Aceasta are rolul de a despagubi tertii prejudiciati de conducatorul auto in urma unui accident rutier, indiferent de natura daunelor (daune la autovehicule, vatamari corportale, decese sau daune aduse proprietarilor).

Polita de Asigurare Raspundere Civila Auto

Acum ca am aflat ce este RCA-ul sa vedem ce este o polita RCA – impotanta si implicatiile acesteia pentru conducatorii auto.

Polita de asigurare RCA reprezinta un contract incheiat intre posesorul unui automobil, acesta fiind persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata pentru a incheia asfel de contracte, si are scopul de a despagubi tertele parti prejudiciate in urma unui accident de circulatie.

Polita de asigurare RCA este obligatorie si se incheie pentru toate vehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania. Conform acestor norme, toate masinile oferite spre inchiriere de Auto Car Hire Romania beneficiaza de asigurare RCA.

Scopul Asigurarii RCA

Scopul Asigurarii de raspundere civila este unul bine definit, si anume, ca cel pagubit intr-un accident de circulatie sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite. Asfel, asigurarea RCA este atat in interesul celui ce a suferit de pe uma accidentului cat si in interesul celui care este vinovat de producerea acestuia.

Exista situatii in care, din cea mai mica neatentie la volan, conducatorul auto sa produca daune de o valoare ridicata, daune pe care nu le poate suporta din bugetul propriu. Daca acesta este asigurat, va evita aparitia de litigii de lunga durata si cu costuri foarte mari, cat si a altor tipuri de sanctiuni.

Responsabila cu despagubirea este compania de asigurari cu care conducatorul auto a incheiat polita de asigurare. Din acest motiv trebuie sa va ganditi foarte bine atunci cand faceti polita si, desi unul dintre cele mai importante criterii de alegere a companiei de asigurari este pretul, noi va sfatuim sa alegeti o companie cu un brand puternic ci cu o oferta de acoperire mai ampla.