
Drag prieten cititor, astazi ne gandeam sa iti spunem astazi ce nu stiai despre Romania. Sunt cateva aspecte pe care merita sa le aflam; sau daca le stim deja, e frumos sa ne reamintim despre ele.
Avem adesea obiceiul de a ne minimaliza tara si asta nu e intru totul drept. Romania e frumoasa si romanii merita sa se mandreasca atat cu ea, cat si cu personalitatile de seama care, macar odinioara, ne-au facut sa ne simtim mandri.
Romania are 7 situri declarate Patrimoniu UNESCO. Unul este minunata si unica Delta Dunarii. Cu Galati rent a car puteti merge acolo cu masina in vacanta de primavara care se apropie. Apoi vorbim despre Cetatea Sighisoara, fortificatiile din Muntii Orastiei si bisericile pictate din Moldova si Maramures.
Romania are singurul Cimitir Vesel. Se gaseste la Sapanta si este o dovada a spiritului inventiv si usor reverentios al romanului. Se spunea despre daci ca erau neinfricati in fata mortii. Urmasii lor aleg sa o trateze ca pe un aspect normal si sa celebreze in schimb viata celui ce a fost.
Si inca un aspect interesant: Biserica de lemn a Manastirii Sapanta-Peri este cea mai inalta biserica de lemn din lume. Realizata intre anii 1998 si 2003, biserica masoara aproape 80 de metri inaltime.
O serie de romani de vaza ne-au facut mandri pe parcursul anilor: Emil Racovita a fondat biospeologia, Petrache Poenaru a inventat stiloul, iar Nicolae Constantin Paulescu – insulina.
Muntii racorosi si inalti de la noi, Carpatii, adapostesc populatia cea mai mare de ursi din Europa.
In micutul oras Brad exista singurul Muzeu de Aur din Europa. Este o galerie centenara care cuprinde peste 2000 de exponate.
In 1884, Iasi devenea primul oras european cu iluminat public electric. Si astazi orasul ramane unul mandru si frumos. Il puteti vizita si cu un transfer de la Aeroportul din Iasi daca doriti.