Ce nu stiai despre Romania – Partea a II-a

Ce nu stiai despre Romania? Ca este o tara mai demna si mai interesanta decat poate sa para in ultima vreme. Sunt multe lucruri fascinante de descoperit despre tara pe care o numim “acasa” si abia am inceput sa le descoperim.

Stim despre americani spre exemplu ca iubesc baseball-ul. Dar stiati ca de fapt romanii l-au inventat? Fie, nu vorbim despre sportul cu echipamente cu sosete albe, “baseball bats” si “home runs”, dar forma rudimentara a acestui sport, oina, era o forma de divertisment pentru romanii medievali de prin secolul al XIV-lea!

Pe la inceputul secolului XX, cand Bucurestiul era supranumit “Micul Paris”, romanii erau printre cei mai pasionati aviatori din lume. Si nu iubeau doar sa zboare, dar si inovau domeniul. Henri Coanda a fost practic adevaratul creator al motorului modern de avion. Acest lucru se intampla in Bucurestiul anului 1910.

Aurel Vlaicu, un alt aviator roman, a realizat primul zbor autopropulsat in anul 1906.

Cele mai vechi dintre fosilele de homo sapiens din lume au fost descoperite in Vestul Romaniei, in Pestera Oaselor. Dateaza de acum aproximativ 40.000 de ani.

Palatul Parlamentului din Bucuresti nu se numara poate printre cele mai frumoase cladiri din lume. Dar este cea de-a doua ca dimensiune! Dupa Pentagonul Statelor Unite ale Americii, parlamentul nostru este adapostit in cea mai spatioasa cladire.

Sub Muntii Bihor se adaposteste Ghetarul Scarisoara, cel de-al doilea ghetar din Europa ca dimensiune. Ghetarul nostru are o “varsta” de 3500 de ani.

Castelul Peles a fost primul palat din Europa complet electrificat. Sistemul de incalzire este o mirare de asemenea. A fost creat odata cu palatul, in anul 1888 si functioneaza perfect si astazi. Valea Prahovei este printre altele una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania. Merita sa inchiriati o masina de ls Ploiesti car rental si sa calatoriti intr-acolo oricand!

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.