Cele mai perfide metode de furt auto si cum sa te protejezi de ele

Daca vorbim de faptul ca fiinta umana nu are limite in imaginatie si inventivitate, acelasi lucru se poate spune si despre geniile negative. Dintre toate perspectivele capabile sa creeze panica, sa ti se fure masina este probabil una din cele mai rele. Ca sa evitam pe cat posibil acest scenariu, ne-am gandit sa va prezentam cele mai perfide metode de furt auto si cum sa te protejezi de ele.

Accidentul este o metoda de furt populara international. Ea implica tamponarea dintre masini (cand iesi de pe un drum secundar sau o alee, soferul celeilalte masini mimeaza ca iti ofera prioritate, dupa care te lovesc, de regula usor, dar indeajuns cat sa provoace un incident).

In mod normal, vei iesi din masina pentru a discuta problema asigurarilor (pe cale amiabila). Probabil ai omis sa asiguri portiera. In timpul in care soferul iti distrage atentia, un alt pasager se va strecura in masina ta si va fura tot ce va gasi.

Mai este o varianta: soferul va pretinde ca nu ti-a oferit prioritate si iti va cere o suma de bani pentru a raporta masina lovita in parcare.

Ce e de facut? In primul rand, scoate cheia din contact si blocheaza usa cand iesi din masina. Poarta discutia cu celalalt sofer langa masina ta sau intr-un unghi din care o poti supraveghea. Fii atent la tot ce se petrece in jurul tau si nu ezita sa suni Politia pentru orice problema pe care o semnalezi.

O metoda amuzanta, dar extrem de periculoasa este aceea a cutiilor cu bere. Un hot leaga cutii goale de metal de bara din spate a masinii tale si se pune la panda. Dupa ce pornesti, e firesc sa opresti ca sa verifici ce se aude. Daca uiti sa incui usile si sa scoti cheia din contact, risti sa te pomenesti alergand in van dupa masina in cateva secunde!

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.