Cele mai populare destinatii pentru Sarbatorile de Paste

Conform reprezentatilor mai multor agentii de turism, cele mai populare destinatii pentru Sarbatorile de Paste sunt Romania, Bulgaria si Grecia.

In timp ce multi romani aleg pensiunile rurale si statiunile montane din tara pentru a petrece sarbatorile pascale, cei care vor sa mearga pe litoral se indreapta spre Bulgaria si Grecia.

Cei care si-au cumparat aceste destinatii prin agentii de turism au platit in medie intre 100 si 150 euro pe persoana.

In Romania sunt preferate pensiune, in mod special cele care ofera pensiune complete si mese festive, in timp ce pentru Bulgaria hotelurile de 4 stele cu oferte all-inclusive sunt populare, iar in Grecia sunt cuatate pachetele cu cazare si mese festive.

Anul acesta s-a inregistrat totusi o cerere mai mare pentru pelerinaje in Istrael precum si pentru cele in Israel-Iordania.

Acestia din urma au platit preturi variind de la 280 pana la 400 de euro, din moment ce perioada este foarte populara cu circuitele religioase.

Cei care au ales Grecia pentru a-si petrece sarbatorile pascale au platit undeva intre 200 si 250 euro de persoana, cele mai populare destiantii fiind Corfu si Creta.

Totusi au existat si cateva circuite populare in aceasta perioada cum ar fi Istanbul, Praga-Viena-Castele Boemiei, cehia-Germania si desigur litoralul bulgaresc.

In urma tendintele din acest an, operatorii de turism observa un numar crescut de romani care pregera zonele traditionale cu specific agroturistic. Acesti clienti fiind interesati in mod special de pachetele de cazare care include masa si agrement, cu accent pe masa festiva de Paste, dar si pe noaptea de Inviere.

Cele mai cautate zone fiind Bran-Moieciu – o zona populara pentru gastronomia locala, zona Olteniei de Sub Munte si zona Neamtului. Pensiunile care ofera un program mai variat – nu doar masa festiva de Paste – sunt cele care se bucura de cele mai multe comenzi, in timp ce in Bulgaria, Turcia si Grecia, hotelurile de 4-5 stele sunt preferate.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.