Cum ne protejam masina pe timp de iarna – Part II

Cum ne protejam masina pe timp de iarna? Inca nu am reusit sa gasim un raspuns absoult clar si irevocabil. Haideti, asadar, sa vedem cateva idei noi pentru a ne proteja masinuta pe parcursul lungilor luni de iarna.

  1. Bateria este primul element care se pierde cand vine frigul. Viata bateriei scade cu 60% cand temperatura scade sub 0 grade Celsius, asa ca este vital sa verificati periodic starea acesteia si puterea bateriei. Este indicat sa schimbati bateria masinii cu una mai puternica daca simtiti ca aceea cu care este dotata nu este indeajuns de rezistanta sau de fiabila. Este important sa aveti o baterie buna.
  2. Aplicati ceara polimerica peste vopseaua masinii pentru a o proteja de crapaturi si avarieri. Daca tratamentul cu spray aplicat chiar de voi ca soferi nu vi se pare suficient, puteti sa mergeti la service auto pentru a aplica masinii un tratament profesional de ceruire.
  3. Aplicarea unui strat de vopsea ceramica poate fi o modalitate si mai buna de protectie.
  4. Nu uitati de antigel! Acesta previne inghetarea motorului si este un tratament foarte usor pe care il puteti aplica fie la service, fie pur si simplu in propria parcare sau in garaj de catre voi ca soferi.
  5. Cand deszapeziti masina, aveti grija sa nu o zgariati cu periile sau spatulele de deszapezit! Este foarte important sa aveti la indemana ustensilele optime pentru deszapezire. Periile pe care le folositi trebuie sa fie moi si, mai degraba decat sa folositi spatule de plastic pentru a indeparta gheata de pe parbriz si geamuri, ar fi interesant sa luati in calcul alte tipuri de dezghetare – cum ar fi sistemul anti-inghet al masinii sau sprayuri pentru dezghet.

Din nou va amintim ca, daca masina nu se afla in stare buna de functionare pe timp de iarna, mai bine o lasati acasa si apelati la un serviciu de rent a car pentru a conduce linistiti o masina echipata pentru a infrunta frigul de afara.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.