Cum ne protejam masina pe timp de iarna – Part I

Acum ca am intrat in ultima luna de toamna, ne asteptam deja ca vremea sa se strice din ce in ce mai rau pana la instalarea definitiva a iernii. (Ei bine, prin “definitiv” ne referim din fericire doar la cateva luni, dar trebuie sa recunoastem ca uneori par o versnicie). Asa ca posesorii de autovehicule au inca o grija pe cap si o intrebare presanta incepe deja sa ii macine: Cum ne protejam masina pe timp de iarna?

Ne gandeam sa le facem posesorilor auto un favor si sa trecem impreuna in revista cateva dintre cele mai importante puncte:

  1. Puteti cumpara un kit de ustensile foarte utile pentru deszapezirea si dezghetarea masinii pe timp de iarna. Iata cateva ustensile pe care trebuie sa le cuprinda acel kit:
  • Spray anti-inghet;
  • Mop pentru zapada;
  • Spatula de deszapezire a parbrizului si geamurilor;
  • Ceara polimerica pentru vopsea.

2. Aveti grija ca rotile sa fie prevazute cu cauciucuri de iarna. Este un lucru foarte important pentru a evita derapajul, dar si fisurarea, spargerea si avarierea rotilor. In zonele de munte in special, este indicat sa aveti si lanturi de zapada la indemana. Asadar, la ultimul control din toamna este bine sa va consultati mecanicul auto cu privire la roti si la cauciucuri.

3. Spalati-va masina! Stiu ca suna cumva intuitiv: pana la urma, este foarte important sa va spalati masina si poate ca o faceti frecvent. Dar pe de alta parte, spalarea masinii pe timp de iarna este imperativa cand vine vorba despre prevenirea inghetului si blocarii usilor si a geamurilor. Practic, de fiecare data ce temperaturile scad sub limita inghetului trebuie sa spalati masina pentru a preveni inghetul si blocarea usilor si a ferestrelor.

4. Daca masina voastra nu merge, inchiriati o masina online in orasul vostru si evitati sa iesiti cu aceasta in “lumea inghetata” daca este prea frig sau daca autovehiculul prezinta avarii.

 

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.