Cum sa cresteti pretul de revanzare al masinii dumneavoastra

Valoarea de revanzare a unei masini este rezultatul unei ecuatii care tine cont de mai multi parametrii, cum ar fi aprecierea/notorietatea marcii, fiabiltiatea, costul reviziilor, costul pieselor de schimb si evident starea curenta a masinii.

Pentru a va face o idee mai buna legata de pretul de revanzare al modelului dumneavoastra este indicat sa va uitati prin sumedenia de site-uri de anunturi cu masini la mana a doua, astfel va faceti o idee destul de buna despre situatia pietei si care ar fi un pret de revanzare acceptabila.

Adesea lucrurile care maresc pretul initial de achizitie al unei masini – dotarile – sunt aceleasi care ii vor face si pretul de revanzare mai bun. Pentru a avea dotari decente acestea trebuie sa indeplineasca cel putin necesitatile minime de confort – aer conditionat, daca acesta este automat aduce mai multa valoarea, geamuri si oglinzi electrice, tapiteria din piele este un alt avantaj, precum si sistem de siguranta, ABS, ESP, controlul tractiunii si un numar cat mai mare de airbag-uri.

Evident toate cele de mai sus nu vor conta atat de mult daca nu va intretineti masina pe durata utilizarii dumneavoastra. Prezenta reviziilor la timp si atentiei regulate va ajuta pretul de revanzare precum si schimbarea consumabiellor la intervalele indicate de catre producator. Desigur aici intra si aspectul estetic, exterioarele si interioarele bine intretinute adaugand putin la pretul pe care il puteti cere.

Daca ati facut modificari de ordin estetic, nu va asteptati ca acestea sa ridice pretul, dimpotriva. Acestea sunt chestiuni de gust si cel mai probabil posibilii clienti nu vor intragi la fel de mult alegerile dumenavoastra. Daca planuiti de la inceput sa vindeti masina la un moment dat, lasati-o asa cum a venit din fabrica.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.