Renault ‘electrizeaza’ piata auto romana cu Twizy

Fiind proiectat de la inceput pentru mobiltiate urbana 100% electrica, Twizy este o masina care se adreseaza tuturor celor care sunt in cautarea unui vehicul iesit din tipare, economic si ecologic in egala masura.

Datorita dimensiunilor compacte – 2,34 lungime si 1,24 latime – si un centru de greutate foarte jos, agilitatea in trafic devine un mod de viata facand ca Twizy sa fie capabil sa strecoare cu usurinta in trafic aglomerat, precum sa si parcheze in spatii extrem de stramte.

Twizy este capabil de a atinge 45 km/h in 6 secunde, cam acelasi timp de accelerare ca un scuter de 125 cm cubi pe o distanta de 50 de metri.

Pe partea frontala, Twizy are o trapa care acopera cablul de icnarcare, masina putand sa fie bransata la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in trei ore jumatate, oferind o autonomie certificata UTAC de 100 km in ciclu urban ECE-15. Cu aceasta autonomie Twizy poate parcurge orice oras de la un capal la celalalt fiind echipat cu tot soiul de echipamente specifice vehiculelor electrice cum ar fi sistem de recuperare a energiei de franare, tablou de bord cu fisare pentru econometru, autonomie si desigur un indicator de baterie si eco scoring.

Standardul de confort si siguranta include airbag frontal, frane de disc pe toate rotile precum si imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, pe langa tapiterie rezistenta la apa, 2 torpedouri si doua spatii de depozitare in spate – 31L plus 55L.

Dotarile optionale pentru Twixy include sisteme de usi cu deschidere verticala, jante de aliaj, acoperis panoramic, senzori de parcare precum si multiple alte posibiltiati de personalizare.

Twizy este disponibil in doua variante: Twizy Urban 45 cu un pret de 7000 euro plus TVA inclus si Twizy Urban 80, de la 7700 euro plus TVA inclus. La aceste preturi se va adauga si chiria bateriei.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.