Daimler primeste ajutor de la statul roman

Nu Daimler in mod direct, ci firma Star Assembly care este detinuta de concernul german, a primit un ajutor de la statul roman de 37,4 milioane de euro pentru constructia unei unitati de productie de transmisii automate la Sebes, judetul Alba, investitia toatala ridicandu-se totusi la suma de aproximativ 238 milioane euro.

Proiectul este menit sa permita crearea unui numar aproximativ de 510 noi locuri de munca, acordul de finantare fiind emis la finele lunii august, conform datelor publicate de Ministerul de Finante.

Grupul Daimler a anuntat in luna aprilie ca urmeaza sa investeasca peste 300 de milioane de euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, menite Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes.

Conform reprezentatilor Star Transmission, proiectul pentru unitatea noua de productie, este parte a investitiei anuntata de catre Daimler, si va fi derulat prin Star Assembly, o firma inregistrata in iunie 2013, potrivit datelor de la Finante.

Firma Star Transmissions a inaugurat deja, in iulie, la Sebes o noua unitate de productie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investitie care a dat nastere la aproximativ 250 de noi locuri de munca.

Star Transmission a fost infiintata in 2001 si are peste 1000 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes. Aceste componente se produc aici pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele curente cat si pentru modele mai vechi, astfel asigurand disponibiltiatea pieselor de schimb.

In 2011 Star Transmission producea la Cugir si Sebes, piese si componente de serii mari si mici, precum si prototipuri si dispozitive, inclusive montaj cutii de viteze. Iar productia de la Sebes a fost transferata anul trecut la Cugir.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.