Destinatii turistice: Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Dunare, localizat in parcul natural Portile de Fier si reprezinta un sector din Defileul Dunarii, unde fluviul trece printre Muntii Carpati.

O simpla excursie cu barca pe Dunare in aceasta zona va crea o impresie care va ramane cu dumneavoastra pentru ani intregi.

Cazanele Dunarii au o lungime de 7.4 kilometri, si exista zone in care fluviul se ingusteaza pana la 230 de metri pentru ca apoi la urmatoarea cotitura sa se deschida larg in fata calatorilor.

Prin Cazanele Dunarii se intelege cea mai ingusta zona a Defileului Dunarii, respectiv zona care se desfasoara intre Plavisevita si Ogradena.

Regiunea Cazanelor a fost declarata rezervatie naturala inca din 1980, si intreaga rezervatie are 215 hectare si este formata din Cazanele Mici si Cazanele Mari, acestea fiind despartite de Bazinetul Dubova.

Cazanele Mici sunt lungi de aproximativ 3,6 kilometri si se gasesc intre masivul Ciucarul Mic – de pe teritoriul Romaniei – si masivul mali Strabac – de pe teritoriul Serbiei.

Cazanele Mari sunt mai lungi decat cele mici cu doar 200 de metri, si se intind intre Masivul Ciucarul Mare pana la masivul Veliki Strabac – de pe teritoriul Serbiei.

La capitolul flora, rezervatia este caracterizata de plante submediteraneene si central europene, pe langa diferite specii de fag dar si alte specii precum si carpinita, mojdrean, alunul turcesc, gorunul, liliacul si stejarul pufos.

Chipul lui Decebal

Chipul regelui dacilor este de departe cel mai cunoscut obiectiv turistic in zona si se gaseste pe Valea Mracunei in zona Cazanelor Mici. Scultupura are o inaltime de 55 d emetri si o latime de 25 si a fost inspirata de ideea Muntelui Rushmore din America.

Mai sunt multe atractii in aceasta regiune despre care vom vorbi in viitor, dar pana atunci nu uitati sa inchiriati o masina ca sa ajungeti in zona fara probleme.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.