Destinatii turistice – Delta Dunarii

Delta Dunarii este o destinatie turistica mult prea variata pentru a putea fi descrisa intr-un singur articol, asa ca nu vom incerca sa facem asta – vom dedica mai multe articole acestei regiuni a tarii – dar azi vom face o prezentare foarte generala a regiunii.

Delta Dunarii reprezinta o regiune de o frumusete unica in tara si nu numai, atragand in fiecare an un numar impresionant de turisti atat din tara cat si de peste hotare. Delta Dunarii a devenit un loc ideal pentru o vacanta in mijlocul naturii, departe de agitatia urbana, un loc unde puteti vedea exemplare rare de fauna si flora.

Delta Dunarii s-a format la varsarea Dunarii in Marea Neagra, fluviul desfacandu-se in trei brate spre finalul drumului sau, intre care s-a dezvoltat un ecosistem complet separat de regiunea inconjuratoare.

Delta Dunarii acopera o suprafata de aproximativ 5050 km patrati, dar aceasta suprafata include si complexul lagunar Razim-Sinoe, si o portiune din aceasta apartine Ucrainei. Delta romaneasca ajunge sa ocupe o suprafata de 2540 kilometri patrati, totusi aceasta suprafata este asteptata sa creasca datorita aluviunilor aduse de Dunare in fiecare an – Delta creste anual cu 40 de metri patrati.

Sugestii pentru turisti in Delta Dunarii

Vom pastra o discutie despre bratele Dunarii pentru un alt articol, in schimb acum ne vom concentra asupra unor mici sugestii pentru turisti in legatura cu diferite caracteristici ale Deltei, cum ar fi tantarii. Acestia sunt de departe principalii adversari ai turistilor, evident cel mai enervanti sunt lunile de vara, in mod special trebuie evitati dimineata, la rasaritul soarelui si cu vreo 2-3 ore dupa ce se lasa intunericul. Nu uitati sa folositi substante respingatoare pentru tantari.

O sugestie buna este sa aveti mereu in bagaje haine usoare de ploaie si vant, precum si palarii sau sepci si crema pentru plaja, deoarece vremea se poate dovedi a fi foarte schimbatoare, marea este foarte aproape pana la urma urmei.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.