Destinatii turistice: Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia este probabil cea mai cunoscuta statiune de pe litoralul romanesc, beneficiind de o plaja lata de 250 de metri si lunga de opt kilometri.

Unii ii spun ‘pragul de nisip’ deoarece separa Marea Neagra cu apa ei sarata de apa dulce a lacului Siutghiol.

Statiunea are un istoric de peste o suta de ani, fiind inaugurata in 1906 devenind chiar de atunci cea mai cautata destinatie de pe litoralul romanesc. Si trebuie tinut cont ca acest renume si faima s-au mentinut pana in ziua de azi cand Mamaia este cu siguranta si de departe cea mai luxoasa si scumpa statiune de vara din tara.

Desi toata lumea considera Mamaia ca fiind o localitate in sine, o statiune, consideram interesant sa va spunem ca Mamaia este de fapt un cartier al Constantei cu un numar foarte-foarte mic de locuitori permanenti, sub 50 de fapt. Cand vine vara in schimb, cartierul se suprapopuleaza exagerat de mult.

O mare parte din reputatia si faima statiunii Mamaia se datoreaza faptului ca dupa incheierea Primului Razboi Mondial, aceasta define resedinta de vara a familiei regale. Initial era o destinatie pentru aristocratia societatii, cazinoul si primul hotel fiind construite ulterior. Totui abia in 1936 incepe dezvoltarea propriu-zisa a statiunii si in perioada comunista aceasta capata cu totul alte dimensiuni pentru a veni in asistenta numarului screscand de turisti atrasi de soare si plaja.

Apa marii la Mamaia are o salinitate scazuta, fundul acesteia fiind nisipos si fara pietre. Clima blanda tinde sa fie caracterizata de umiditate scazuta si de presiune atmosferica foarte ridicata. O alta caracteristica a climatului este briza de noapte care bate dintre tarm.

Principalele atractii turistice ale statiunii sunt parcul de distractii Aqua Magic, Telegondola si Satul de Vacanta. Mamaia este si gazda unui festival de muzica din cand in cand, deci merita tinut cont de asta cand vizitati.

Daca planuiti o vacant la Mamaia nu uitati sa va ganditi si la serviciile de inchirieri masini care va vor fi de folost cu siguranta.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.